Riga kétszer

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 21. 14:37

Újságírók és utazási irodások két study tour keretében is megismerhették a lett főváros látnivalóit szeptember elején, az airBaltic hazai képviseletét ellátó Tensi Aviation, valamint a LiveRiga szervezésében.

A túrák nem titkolt célja volt a légitársaság, Lettország és egy kicsit  az egész Baltikum népszerűsítése. Mindkét program egy hosszú hétvégét ölelt fel, és nemcsak a  város és környéke, de a lett konyha alapos megismertetésével is telt.

 

A résztvevők megismerhették a rigai, világörökségi belváros nevezetességeit, a szecessziós negyedet, a piacot, a híres Aldars sörmúzeumot, de jártak a tengerparton, a sportosabbak pedig két keréken tekerték körbe a kimondottan biciklisbarát várost. A rigai gasztronómiai kínálat mindenkit lenyűgözött, csakúgy, mint a szálláshelyek minősége és választéka.

A régióba viszonylag kevés iroda szervez utazásokat, pedig a város ideális hosszú hétvégi desztináció – közvetlen járat, rövid repülési idő, színvonalas szállodák, rengeteg látnivaló, jobbnál jobb éttermek biztosítják a kikapcsolódást.

Riga valóban Észak-Európa egyik legizgalmasabb városa, biztonságos és ár-érték arányban kimagasló úti cél – érdemes felfedezni!