Rio - Olimpiai tudnivalók

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 09. 15:40

A HAVAS Creative Tours magyarországi marketing képviselete tájékoztatja az utazási irodákat néhány hasznos tudnivalóról, amelyek segíthetnek az Olimpián résztvevőknek a zökkenőmentes közlekedésben.

A Rió 2016-ot  4 helyen bonyolítják: Maracana,  Deodoro, Barra da Tijuca és a  Copacabana. Az Olimpia ideje alatt a résztvevők és a delegációk gondmentes szállítása miatt számos útlezárásra kerül sor, ami némileg megnehezíti  a turisták közlekedését, hiszen nincs mindig lehetőség a szállodák járművel történő megközelítésére, viszont számos felvevő gyűjtő helyen biztosítják a játékokra ill. a hotelekbe való eljutást.

 

Mindenkinek javasoljuk a „Rio Card megvásárlását, amellyel nagyon egyszerű közlekedni  a tömegközlekedési eszközökkel. A kártya megvásárolható a repülőtéren, számos metro állomáson és városi kioszkokban. A kártyák használhatók augusztus 1. és szeptember 19. között – amelyek kizárólag  az Olimpia és a Paralimpia idejére lettek bevezetve. Háromféle kártya kapható, az egy napos 25 Reais (USD 7.50) a három napos 70 Reais (USD 20.90) és az egyhetes 160 Reais (47,85 USD). Természetesen szakaszjegyekkel is lehet közlekedni a városban.