Még nincs telt ház a riói karneválon

Forrás: turizmus.com

 2023. november 28. 16:15

2024-ben február 9-17. között rendezik meg a riói karnevált, amelynek kétnapos záróeseménye, a Győztesek Parádéja is egyre népszerűbb a hazai piacon.

Évente közel egymillió turista látogat Rio de Janeiróba a karnevál idején. Nemcsak azért, hogy részt vegyen a világ legnagyobb showműsorán, hanem azért is, hogy megtapasztalja az egyedülálló brazil afroeurópai kultúrát.

A karnevált 2024-ben február 9-17. között rendezik meg a világ egyik legszebbnek tartott városában. A Sambadrome, a karnevál központi helyszíne ez idő alatt a világ legnagyobb bulijának ad otthont.

Az eseményt Momo király nyitja meg királynője kíséretében pénteken, amely a felvonulások első napja. Pénteken és szombaton az Arany vagy Access csoportok felvonulásával kezdődik, majd vasárnap és hétfőn a különleges csoportok felvonulásával folytatódik a fesztivál.

Több mint 70 szambaiskola  mutatkozik be, mindegyik a saját stílusával, amelyek lényegesen különböznek egymástól.

A Mangueira, Rio egyik legrégebbi szambaiskolája  és a Beija Flor a legnépszerűbbek között óriási rajongótáborral büszkélkedhetnek. Ezek az  iskolák feltűnő jelmezeikről és extravagáns szambakirálynőikről is ismertek.

A legnagyobb élményt a vasárnap és a hétfő nyújtja a legkedveltebb szambaiskolák bemutatójával.

A riói karnevált jövőre február 9-17. között rendezik meg

Fotó: 123rf.com

Aki nem szereti a túl nagy nyüzsgést, tömeget, és nyugalmasabb körülmények között szeretné a karneváli hangulatot élvezni, annak a Győztesek Parádéját ajánlja Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője. A parádénak ezen a két napján már csak a győztesek vonulnak fel, immár felszabadultan, a verseny izgalmát hátrahagyva.

Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a szolgáltatások árai ebben az időszakban lényegesen alacsonyabbak, és  a légitársaságok járataira is könnyebb kedvezőbb árú jegyet kapni.

Sárdi Rezső felhívja az utazási irodák figyelmét is arra, hogy még nem késő karneváli programokra helyet foglalni. A „Győztesek Parádéjára” szervezett csoportos és egyéni utazások a magyar piacon is egyre népszerűbbek.