Riválist kapott a Wizz Air Abu Dhabiban

Forrás: turizmus.com

 2020. április 27. 13:20

Az Egyesült Arab Emirátusok légügyi hatósága kiadta a légi üzemeltetői engedélyt az Air Arabia Abu Dhabi légitársaság részére, miközben múlt héten a Wizz Air is bejelentette, hogy felgyorsítja a Wizz Air Abu Dhabi megalapítását.

Megkapta a légi üzemeltetői engedélyt az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa, Abu-Dzabi első diszkontcége, az Air Arabia Abu Dhabi, amely az ország ötödik légitársasága lesz. Az engedély azt igazolja, hogy a cég üzemelési, repülésbiztonsági és technikai szempontból kész van a működésre. Az Air Arabia Abu Dhabi IATA-kódja a "3L" lesz – írta meg az Airportal.hu.

Az Etihad Airways és az Air Arabia vegyesvállalataként megalapított low-cost légitársaság járatainak indulási dátumát egyelőre nem jelentették be. A kereskedelmi tevékenység megkezdéséhez még szükséges a működési engedély, aminek kiadásához egyebek mellett az adott cég üzleti tervét és szükséges forrásainak meglétét vizsgálják a hatóságok.

Az Air Arabia és az Etihad Airways vegyesvállalatként alapított low-cost légitársaságot

Fotó: Air Arabia

Az új diszkont központja az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtéren lesz, és a közlés szerint kiegészíti majd az Etihad Airways útvonal-hálózatát.

 

Wizz Air-tervek az Emírségekben

Múlt héten a Wizz Air vezére, Váradi József az Aviation Week internetes konferenciáján kijelentette, hogy megpróbálják az eredetileg tervezettnél előbb elindítani a Wizz Air Abu Dhabit, és a startup még nagyobb is lehet a korábban célzottnál.

A légitársaság weboldalán a napokban megjelent tájékoztatás szerint Abu-Dzabit elsőként Budapesttel, Bukaresttel és Szófiával köti majd össze a Wizz Air.

A március eleji hivatalos bejelentés szerint az új diszkont-légitársaság 2020 őszén kezdi meg az üzemelést Airbus A321neo repülőgépekkel az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtéren, és az év második felétől kezdi a repülőjegyek értékesítését első úti céljaira Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában.

Eközben a budapesti központú Wizz Air ezer fős leépítést és  fizetéscsökkentést hajt végre, az Egyesült Királyságban pedig állami segítséget kért a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt – írta a légiközlekedési hírportál.