Robbantások Tunézia fővárosában

Forrás: turizmus.com

 2019. június 27. 17:46

Rövid időn belül két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát Tuniszban. A halottak számáról még nincsenek hivatalos bejelentések. Az első híradások alapján ketten biztosan meghaltak, közülük egy rendőr.

Június 27-én délelőtt előbb egy rendőrségi konvoj mellett robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Tunisz forgalmas városközpontjában – számol be az index.hu.

Az eset a forgalmas Habib Burgiba sugárúton történt, melynek mentén fontos műemlékek, egyházi épületek és nagykövetségek is találhatóak. Ez tekinthető Tunézia történelmi politikai és gazdasági központjának, amely máig a főváros legfontosabb kelet-nyugati irányú sugárútja rengeteg kávézóval, üzlettel, hivatallal.

A Habib Burgiba sugárút Tuniszban

Fotó: Wikimedia Commons

Később szemtanúk újabb robbantásról adtak hírt, de ennek körülményei egyelőre szintén nem ismertek, de itt is többen megsérültek. Az MTI az al-Arabíjja pánarab televízió értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy a második robbantást a Tunisz belvárosában lévő terrorelhárító központ parkolójában követték el, és abban négy ember sebesült meg. A rendőrség lezárta a környéket.