Robogómegosztó szolgáltatás indul Budapesten

Forrás: MTI

 2018. május 31. 17:17

A robogómegosztó szolgáltatás bevezetését az E.ON Hungária Zrt. támogatja egy magyar startup vállalattal együttműködésben.

A közlemény szerint a feltöltött járművek 60 kilométer megtételére alkalmasak, vezetésükhöz legalább 6 hónapos AM kategóriás jogosítvány szükséges. A robogómegosztás mobilalkalmazáson keresztül vehető igénybe.

A szolgáltatást üzemeltető Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója, Varsányi Tamás közölte, első lépésként 50 elektromos robogóval indítják a környezetbarát közösségi közlekedést.  Tavaly Lengyelországban indult blinkee.city szolgáltatás, amelyhez az idén több ország is csatlakozik. 
A szolgáltatás informatikai hátterét fejlesztő lengyel márkatulajdonoshoz franchaise-szerződéssel csatlakoztak, a robogómegosztás bevezetéséhez és népszerűsítéséhez kapnak segítséget az E.ON-tól.

Lengyelországban már működik a robogómegosztás

Fotó: pixabay.com

A környezetkímélő robogók csökkentik a légszennyezettséget, a zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést. A járművekkel Budapesten belül bárhova el lehet jutni és a városon belül bárhol le is állíthatóak. 
Az MTI kérdésére az E.ON azt közölte, hogy a támogatásuk mértéke és feltételei üzleti titok. A szolgáltatástól azt várják, hogy ösztönözze az elektromos közlekedés terjedését, amiért az E.ON évek óta küzd.