Római bázissal és rekordszámú útvonallal erősít az olasz piacon a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. május 13. 16:53

Új bázist nyit a légitársaság: 32 új útvonalon, 19 célországot érintve áll szolgálatba 4 repülőgép a Róma-Fiumicino repülőtéren júliustól.

A Wizz Air ma megnyitotta 43. bázisát Rómában, ezzel együtt a légitársaság bejelentette az eddigi legnagyobb útvonalbővítését is.

A légitársaság 4 Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe Róma-Fiumicino nemzetközi repülőterén 2021 júliusától. A 32 új járat 19 országot érint, kiegészítve a már korábbi 25, Róma-Fiumicinóról és Róma-Ciampinóról induló útvonalakat.

A Wizz Air 2004-től üzemeltet járatokat Olaszországba, ezen időszak alatt több mint 40 millió utas vette már igénybe az innen induló vagy ide érkező közel 200 járatot.

A Wizz Air jelenlegi 43. bázisának nyitása Róma-Fiumicino repülőterén alig egy éven belül valósult meg az eddigi négy olasz bázis (Milánó-Malpensa, Catania, Palermo és Bari) elindítását követően. Az új bázis létesítése  több mint 100 új közvetlen munkahelyet is teremt a légitársaságnál, és több mint 1500 munkahelyet támogat a társult iparágakban.

Ilyen Airbus A321neo típusú gépek közlekednek majd az új római bázisról

Fotó: Wizz Air

A négy A321neo repülőgép 32 új útvonalra repül majd, olyan népszerű úti célokat nyit meg Rómából, mint London-Luton, Liverpool, Eindhoven, Szófia, Tel-Aviv, Casablanca, Marrákes, Míkonosz, Szantorini, Korfu, Zákinthosz, Iráklion, Lárnaka, Fuerteventura, Tenerife, Sarm es-Sejk, Hurghada, Alexandria, Kharkiv, Pristina, Antalya, Bodrum, Keflavík, Marosvásárhely, Konstanca, Szatmárnémeti, Dubrovnik, Split, Faro, Nizza, Prága és Tallinn.

Így 2021-ben Rómából már 57 úti cél válik elérhetővé.

A bővítésnek köszönhetően több mint kétszeresére nő az elérhető ülőhelyek száma, amely így a bejelentést követően évi csaknem 4 millióra nő.

A Wizz Air több mint száz álláslehetőséget hirdetett meg olaszországi bázisaira, többek közt olasz nyelven beszélő fedélzeti személyzetet is keresnek. Az érdeklődők a légitársaság karrieroldalán adhatják le jelentkezésüket.