Romániában nyitott irodát az Utazom.com

Forrás: turizmus.com

 2015. április 30. 14:47

Egyéves előkészület után a napokban nemzetközi porondon debütál az Utazom.com: Kolozsváron nyitja meg új, saját irodáját 7 Seas Travel (sevenseastravel.ro) néven.

A kolozsvári iroda a jól bevált saját szervezésű úti célokat kínálja, budapesti, kolozsvári és bukaresti indulással. Arra számítanak, hogy az Utazom.com árualapjának legnépszerűbb desztinációi Romániában is kedvező fogadtatásra találnak.

Itthon is növekedés jellemzi a céget, az utazásszervezésért 6 fős referensi csapat felel, Fajta Gábor irodavezető irányításával. Mára több desztináció vonatkozásában meghatározók (Horvátország, Spanyolország, Kuba, Dubai, Thaiföld) és nem maradnak el a városlátogató programok, mediterrán nyaralások (Ciprus, Málta, Szicília, Bulgária), illetve a kisebb forgalmú egzotikus desztinációk sem.

A nemrég elindított repülőjegy-értékesítés vezetője Habóczki Zsolt, aki 4 kollégájával együtt érkezett a Weco-online/Hurrá nyaralunk.hu irodától. Az erős internetes jelenlét és a jelentős fejlesztési kapacitás révén célként tűzték ki az előkelő pozíció elérését a hazai online repülőjegy-értékesítésben.

Az Utazom.com-ot 2011-ben alapította online irodaként a Bookline.hu korábbi tulajdonosa, Márffy György. A kezdetben kalandtúrák szervezésével foglalkozó utazási iroda 2012-től utazásközvetítéssel, majd utazásszervezéssel bővítette tevékenységét, mindezeket a partnerek kiszolgálása mellet elsősorban erős online jelenlétre alapozva.

Az utazom.com mára az egyik leglátogatottabb online utazási iroda lett Magyarországon (Facebook rajongóinak száma közelíti a 400.000-et). A cég utazásszervezéssel, szállásértékesítéssel és utazásközvetítéssel foglalkozik, 12 százalékos kauciójuk 500 millió forint; árbevételük 2015-ben várhatóan eléri 2 milliárd forintot. Viszonteladó partnereik száma 100 körül mozog, ám mint Fajta Gábor irodavezető elmondta, partnereik száma egyre nő.