Rózsába borult az Emirates SkyCargo

Forrás: turizmus.com

 2017. február 13. 17:02

Valentin-naphoz közeledve különleges rózsás festést mutatott be az Emirates SkyCargo, az Emirates szállítmányozási divíziója az egyik Boeing 777-F teherszállító repülőgépén.

A díszítést a dubaji Emirates Aircraft Appearance Centre-ben helyezték fel. Az egyedi megjelenés az Emirates SkyCargo első ilyen jellegű díszítéseként hangsúlyozza a vállalat virágkertészeti iparághoz való hozzájárulását a friss virágok szállításával.

A repülőgép egyik első megállója a kenyai Nairobi lesz, ahol a világ legnagyobb virágelosztó központjába, Amszterdamba tartó virágrakománnyal töltik meg.

 

Az Emirates SkyCargo naponta szállít friss virágokat a több mint 150 célállomást magába foglaló nemzetközi hálózatában. A teherszállító gépeken olyan nagy virágexportőr országokból fuvaroznak Amszterdamba, mint Kenya vagy Ecuador, a személyszállító repülők rakterében pedig Indiából, Új-Zélandról, Vietnámból, Zambiából vagy Etiópiából is szállítanak virágokat. 2016-ban az Emirates SkyCargo több mint 70 ezer tonna friss virágot fuvarozott a világ körül.

 

A szállított virágok, különösen a rózsák mennyiségében jelentős növekedés tapasztalható Valentin nap környékén, amely a virágkertészettel foglalkozók számára világszerte az év legfontosabb dátuma. Az ekkor jellemző, megnövekedett virágok iránti igény ellátására termesztett rózsaszálak becsült mennyisége meghaladja a 250 milliót. Az Emirates SkyCargo minden évben megemeli a cargo kapacitást a fő virágkereskedelmi útvonalakon annak érdekében, hogy ezt a virágmennyiséget Aalsmeerbe, a világ legnagyobb amszterdami virágaukciós házába, majd onnan további globális úticélokra szállítsa.

Kapcsolódó cikkek