Az ikonikus Tu-154-es volt az idei Runway Run különleges vendége

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 05. 09:30

1060 versenyző állt rajthoz a repülőtér jótékonysági futóversenyén.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a lemenő nap fényénél zajlott a Budapest Airport jótékonysági futóversenye, a Runway Run szeptember 2-án. A tizenegy éves sportesemény a hagyományokhoz híven idén is nemes célt szolgált. A Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatására fordítja.

Az első versenyzők 17 órakor vághattak neki a választott távnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáján.

A Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget jótékony célra fordítja

Fotó: Budapest Airport

Az egyedi helyszínt idén egy különleges vendég is gazdagította: a futók a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kezelésében álló, korábban a Malév flottájában repülő Tu-154-es mellett elhaladva teljesíthették a távot. Az ikonikus légijármű szeptember 5-én - az LKK gondozásának köszönhetően immár régi pompájában - ünnepli 50. születésnapját.

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág összefogását jelképező jótékonysági rendezvény, de évről évre közösségi média játék útján – nevezési díj fejében – civilek is képviseltetik magukat. A nagy létszámnak megfelelően idén még több, több mint 200 db hivatalos Runway Run póló talált gazdára, amelyek árából szintén teljes egészében a támogatott alapítványok részesülnek.

A 11. Runway Run-on a felnőtt és gyerek távok, valamint a csapatok számára fenntartott mezőny mellett Örömfutás névre keresztelt kategóriát is indított a Budapest Airport, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan, vagy szülők kíséretében állhattak rajthoz.