200 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair

Forrás: MTI

 2023. október 14. 11:20

A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését, így a fogyasztóvédelmi jogsértés miatt kiszabott 200 millió forintos bírságot a Ryanair ír légitársaságnak meg kell fizetnie.

Budapest Főváros Kormányhivatala 2020 áprilisában indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárása megállapította, hogy a Ryanair DAC légitársaság a 2020. február 18-i Budapest-Gran Canaria járat késése kapcsán elmulasztotta az ellátási és tájékoztatási kötelezettségét, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg – fogalmaz közleményében a hivatal.
A Ryanair korábbi tájékoztatása szerint az ügyben érintett járata üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren.
A kormányhivatal feladata az, hogy mint fogyasztóvédelmi hatóság megvédje az utasokat, akikkel szemben tisztességtelen módon járt el a légitársaság – áll a közleményben.

A bírságot a 2020. február 18-i Budapest-Gran Canaria járat késése kapcsán szabták ki

Fotó: 123rf.com

A légitársaság október végétől Budapestről Birminghambe és Alicantéba is repül, két, a téli időszakra meghirdetett budapesti útvonalát viszont megszüntette.