Ryanair: egyre jobb

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 12:12

Komoly sikereket ért el az ír légitársaság két éve bevezetett Always Getting Better programja, aminek következtében a „cheap and nasty”-ből átmentek a „cheap and smart”-ba – fogalmazott budapesti tájékoztatóján Kenny Jacobs marketingigazgató, aki új útvonalakat is bejelentett.

A Ryanair október végén induló berlini és nürnbergi járatát már korábban nyilvánosságra hozta, most azonban kiderült, hogy a téli menetrendben Billundba és Malagába heti kétszer, Gran Canariára heti egyszer indít összeköttetést. „Míg Berlin nyilvánvaló választás volt, Nürnbergbe az üzleti forgalom indokolta a nyitást, hiszen számos autóipari cég venné igénybe az útvonalat” – fogalmazott Jacobs. Így télen a magyar utazók 19 célállomásból válogathatnak, miközben Brüsszelbe (Charleroi) és Rómába (Fiumicino) heti 9-re sűrítik a járatokat.

A Ryanair a magyar piacon a bővítések következtében 16 százalékkal több utast (1,8 milliót) remél a téli időszak végére, ehhez a flottájába érkező, új Boeing 737-es gépek biztosítják a kapacitást. A cég ugyanis a következő 8 évben jelenleg 330 darab B737-800-asokból álló gépparkjába 350 repülőt rendelt a seattle-i gyárból. Ezek segítségével nem tűnik lehetetlennek a 2020-ra prognosztizált 180 milliós utasszám elérése, amivel a világ második legnagyobb légitársaságává válhat. Mindehhez hozzájárul még a kerozinárak kedvező alakulása és a cég jó alkupozíciója, amelynek segítségével az üzemanyag-költségekben jövőre 430 millió eurós megtakarítást várnak.

„A Ryanair többet változott az elmúlt két évben, mint bármely más fuvarozó” – mutatott rá Jacobs. „Eleinte az utasaink véleményét meghallgatva vezettünk be 15 fontos szolgáltatást, a családi és csoportos jegyektől kezdve az ülésfoglaláson át az üzletemberekre szabott kínálatig. A következő lépésben pedig hamarosan tucatnyi újabb bővítést jelentünk be, ezek azonban már az innováció jegyében születtek. Így például új egyenruha készült a személyzetnek, új gépeink kabinjainak kialakítása alaposan felfrissült, a vékony üléseknek köszönhetően megnőtt a lábhely, a nagyobb ablakok pedig világosabbá teszik a belső teret.” És a minőségi fejlesztések a jelek szerint meghozzák gyümölcsüket: a légitársaság néhány évvel ezelőtti 81 százalékos átlagos load factorját 93 százalékra tudta emelni.

A magyar piacról szólva pedig hangsúlyozta: Budapest kiváló terep a diszkont fuvarozók számára, akiknek aránya Európa más városaiban 30 százalék körül mozog, itt viszont a forgalom felét adják.

 

És a cég repülőterekkel való viszonya is új irányt vett. A mostani sajtótájékoztatón megjelent Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is gratulált a magyar piacon végbevitt bővítéshez és az öt év alatt ide szállított 6 millió utashoz. A tavalyi rekordforgalom után idénre újabb csúcsdöntést prognosztizáló repülőtér vezetője hangsúlyozta: Budapest gyönyörű, életteli város, amely a nemzetközi porondon is egyre komolyabb figyelmet kap. És legfontosabb piacunkra, Nagy-Britanniába a budapesti férőhelyek száma meghaladja a prágai és a bécsi repülőtér kínálatát, ráadásul ma már nem csupán a legénybúcsúk vendégei érkeznek hozzánk, hanem minden típusú utazó szívesen jön hozzánk. És nyár elejétől már élvezhetik a Budapest Airport nyáron új, „hosszú bárpultját” , amely az O’Leary nevet kapja, ám semmi köze a Ryanair első emberéhez – de persze nem kizárt, hogy meghívják a megnyitóra.