A Mamma Mia! egyik helyszínére indít járatot Budapestről a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2023. december 05. 16:20

A Görögországi Szkiathosz szigetére indít nyáron járatot Budapestről a Ryanair.

Az ír fapados járatai 2024. június eleje és szeptember vége között heti két alkalommal, hétfői és pénteki napokon repülnek majd Budapest és Szkiathosz között.

A hétfői napokon az FR 1668-as számú járatok helyi idő szerint 11:10-kor szállnak fel Budapestről és 14:05-kor érkeznek meg a görög szigetre, majd FR 1669 számmal 14:30-kor indulnak vissza a magyar fővárosba, ahol 15:25-kor szállnak le. A járat a pénteki napokon fél órával később közlekedik – ismerteti a menetrendet az Airportal.

Szkiathosz szigetére indít nyáron járatot Budapestről a Ryanair

Fotó: 123rf.com

A Sporád-szigetekhez tartozó Szkiáthosz több évtizede rendkívül népszerű üdülőhely a külföldiek körében, és nyüzsgő éjszakai életére sem panaszkodhat. Szálláshelyei közül a 2 csillagostól az 5 csillagosig minden típus megtalálható.

Tengerpartján több mint 60 homokos strand húzódik, közülük is a legszebb, a fenyőkkel övezett Kukunariesz-strand (Koukounaries Beach) többször vitte el a pálmát a többi görög srtand elől.

De a sziget vonzerejét a filmturizmus is kamatoztatja, 2008-ban ugyanis itt forgatták a Mamma Mia! több jelenetét, például a híres kikötői táncot a Dancing Queen dalra.

Ami pedig a kulturális látnivalókat illeti, túl sok is van ahhoz, hogy a nyári hőségben mindet felkeressük. De azért ne hagyjuk ki Panaghia Ekonisztria ősi kolostorát, a 19. századi Panaghia Limnia-templomot vagy a Kasztro középkori várromot, ahonnan Pazar panoráma tárul elénk.