Saját biztosítás az Air France-tól a két órát meghaladó késésekre

Forrás: turizmus.com

 2019. július 15. 13:55

Az Air France és az Allianz együttműködése olyan biztosítást kínál a légitársaság utasainak, amely a két órát meghaladó késések esetén 50 eurót fizet.

Az Eurocontrol adatai szerint 2019 első öt hónapjában a légi utazások egyötöde késett, átlagosan járatonként 11 percet.

Nem meglepő, hogy az Air France előrukkolt egy termékkel az ilyen esetekre: aki a repülőjeggyel együtt utasbiztosítást vásárol a légitársaságnál, az garantáltan 50 euróhoz jut, amennyiben minimum 2 órát késik a járat – írja az Airportal.

Járatkésés esetén a csomagot megvásárló utasok SMS-t és e-mailt kapnak egy linkkel, amely egy biztonságos felületre irányítja őket, ahol meg kell adniuk a foglalási számukat és a bankkártya-adataikat.

Az új biztosítás az összes Air France által üzemeltetett járaton igénybe vehető

Fotó: airfrance.com

Az 50 eurós kifizetés természetesen kombinálható az Európai Unió 261/2004/EK rendelete által megszabott kompenzációval.Három órát meghaladó késésért akár 600 euró kártalanítást is kaphatunk a célpont távolságától függően, azonban az kevésbé köztudott, hogy ha 1500 km-nél rövidebb út esetén legalább 2 órás késéssel indul a gép, akkor a légitársaság – a várakozás időtartamától függően – köteles frissítőket, étkezést és kommunikációs lehetőséget biztosítani a pórul járt utasoknak.