Saját charter légitársaságot alapít az Iberostar

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 27. 15:16

A koronavírus-járvány és a légiközlekedési piac stagnálása ellenére a spanyol szállodaüzemeltető csoport, az Iberostar charter légitársaságot alapít, amely a jövő nyári menetrendi időszaktól hosszútávú járatokat üzemeltetne.

Az Aerotelegraph szerint a 9 országban 120 hotelt üzemeltető Iberostar a jelenlegi, és várhatóan a közeljövőben is megmaradó nehéz körülmények ellenére mégis lát némi fantáziát egy új légicégben, amely a World 2 Fly nevet kapta – írja az AirPortal légiközlekedési oldal.

A Diario de Mallorca napilapnak nyilatkozva Gabriel Subias, a vállalatcsoport egyik vezetője azt mondta, az első időszakban a Karib-térségbe szeretnének járatokat nyitni, és ehhez már repülőgépet is szereztek. Szavai szerint a World 2 Fly a jövő nyári menetrendi időszak elején, 2021 márciusában indulna el.

Iberostar-hotel Punta Cana üdülőközpontban. A szállodavállalat az első időszakban a Karib-térségbe szeretne légi járatokat nyitni

Fotó: 123rf.com

Az Iberostar előnye – aTUI-hoz hasonlóan –, hogy csomagban tudja értékesíteni a szállodai szobákat és a repülőjegyeket, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat. Saját géppel függetleníteni tudná magát a piacon lévő légicégektől, és "házon belül" oldhatná meg a vendégei utaztatását.