Saját repülési akadémiával küzd az Emirates a pilótahiány ellen

Forrás: turizmus.com

 2023. január 03. 14:11

Az Emirates saját nemzetközi repülési akadémiáján képzi a jövő pilótáit.

Az Oliver Wyman legfrissebb kutatása szerint a légiközlekedési ágazatban 2025-re legalább 34 ezer pilótával lesz kevesebb a szükségesnél, ami a szabadságolások és nyugdíjazások hatására időnként akár 50 ezer fölé is nőhet. A légiközlekedés iránti kereslet várható erőteljes növekedése miatt a közel-keleti régióban 2023-ra háromezer, 2032-re pedig 18 ezer pilóta hiányával számolhatunk. A Boeing becslése szerint 2041-re ez a hiány 602 ezer pilótára nő világszerte és 53 ezerre a Közel-Keleten.

Az Emirates évekkel ezelőtt felismerte, hogy óriási szükség van megfelelően képzett pilótákra a kereskedelmi repülésben, ezért létrehozta az Emirates Flight Training Akadémiát (EFTA), amely nemcsak helyi, de globális szinten is fogadja és neveli a fiatal tehetségeket, köztük a magyar jelölteket is. A programnak köszönhetően a légitársaság magasan kvalifikált és jól képzett kadétok következő generációjával járul hozzá a légiközlekedési ágazathoz. 2022-ben már 53 új, az Emirates világszínvonalú létesítményében képzett pilótát köszöntöttek az iparágban.

2022-ben 53 pilótát képeztek ki az Emirates akadémiáján

Fotó: Emirates

Az akadémia a legújabb oktatási technológiákat és egy 27 oktatórepülőgépből álló modern flottát kínál az előzetes repülési ismerettel nem rendelkező jelölteknek. A korszerű létesítményben – amely méretében 200 focipályának felel meg – 36 modern földi tanterem, 6 repülésszimulátor, külön légiforgalmi-irányító torony és egy saját, 1800 méteres futópálya található.

Az EFTA a legmodernebb képzési programokat kínálja azok számára, akik szeretnék megszerezni az integrált légiközlekedési pilótaengedélyt. A földi kiképzés 53 héten át tart, ezalatt a leendő pilóták 900 órányi földi oktatásban részesülnek, és további 250 órát szimulátorokon és egymotoros Cirrus és Phenom repülőgépeken tanulva töltenek, hogy bármilyen helyzetre felkészülten reagálhassanak.