Salzburgi edzőtáborba érkezett a magyar válogatott

Forrás: turizmus.com

 2016. május 31. 20:19

Május 23-án Ausztria talán legszebb szövetségi tartományába, Salzburgba érkezett a magyar futballválogatott. A csapattagok június 2-ig tréningeznek Saalfelden Leogang régióban és június 5-én indulnak útnak a franciaországi Európa-bajnokságra.

Május 23-án Ausztria talán legszebb szövetségi tartományába, Salzburgba érkezett a magyar futballválogatott. A csapattagok június 2-ig tréningeznek Saalfelden Leogang régióban és június 5-én indulnak útnak a franciaországi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott a leogangi ötcsillagos Naturhotel Forsthofgut vendége. Saalfelden Leogang régióban már hetek óta készülnek a vendégek fogadására. Bernd Storck és Andy Möller edzőknek, Király Gábor kapusnak, Szalai Ádám csatárnak és a többi csapattagnak aligha lesz oka panaszra. Az alpesi wellnesshotel különleges erdei SPA-val, szaunával, bio fürdőtóval kényezteti vendégeit. A magyar futballisták programját persze az edzésterv írja elő. A salzburgi tévé esti híradójában messziről láthattuk őket a pályán. Interjúról nem lehetett szó, sőt a kamera sem mehetett közel. A szálloda tulajdonosától tudhatták meg a nézők, hogy a konyha gondosan megtervezett és ellenőrzött étrendről gondoskodik, az edző rendeletére a szobák minibárjait is kiürítették.

 

A világ legjobb futballistái edzenek Salzburg tartományban

Saalfelden Leogangban már évek óta edzenek a világ legszínvonalasabb csapatai. Kedvező az éghajlat, kiváló az infrastruktúra, a szervezés és bonyolítás színvonala. Nagy szerepet játszik a szállodák felszereltsége, a konyha minősége, a masszázs- és fizioterápiás kínálat. A vendéglátók a legapróbb kívánságokat is igyekeznek teljesíteni. A potenciális edzőtábor-színhelyek között egyre fokozódó konkurencia ellenére nagy a kereslet az ausztriai helyszínek iránt. Régebben júniusban jöttek be az első jelentkezések, mostanában áprilisra már minden foglalt. A legnépszerűbb Saalfelden Leogang és Mittersill.

Az idén összesen kb. 40 neves futballcsapat tréningezik Salzburg tartományban. A többszörös német bajnok és kupagyőztes FC Schalke 04 Mittersillben, a hamburgiak csapata, az FC St. Pauli Maria Almban, a Salzburg tartományban már törzsvendég Bayer 04 Leverkusen híres csapata Zell am See-Kaprunban. Salzburgi edzőtáborba érkezik az RB Leipzig, az RSC Anderlecht, a Spartak Moskau, a Slavia Prag és a Norwich City. A katari Al-Sadd Sports Club és vele Xavi, a Barcelona egykori középpályása nem kevesebb mint három hetet tölt itt.

A salzburgi nyári futballszezon legnagyobb eseménye Spanyolország Dél-Korea elleni mérkőzése lesz. A két csapat június 1-én lép pályára a salzburgi Red Bull Arenában. Miután a pár nappal később kezdődő franciaországi EB előterében ez a meccs fontos tesztmérkőzésnek ígérkezik a spanyolok számára, Gerard Piqué, Sergio Ramos és más szupersztárok, például David Silva bevetésére lehet számítani. A dél-koreai csapatnak sem kell nagy utat megtennie a tartományi fővárosig, hiszen május 29-től június 2-ig Werfenwengben edzenek.

Salzburg tartomány számára előnyös marketingtényező a nemzetközi futballsztárok érkezése. Az edzőtáborok gyakorlata valósággal gazdasági tényezővé nőtte ki magát. A nagy csapatok egy része nem csak hatvan fővel érkezik, többnyire jönnek a szurkolók és az újságírók is. Jó példa erre a Schalke 04 focicsapata. A nagy hagyományú labdarúgó klub kb. százötvenezer tagot számlál és nagyságát tekintve negyedik a világon. Nyári edzőtáboruk kb. ezer szurkolót vonz évente.

 

Salzburg tartomány nyáron is a sport fellegvára

Leogang neve ismerősen hangzik a téli sport szerelmeseinek, mégpedig az elmúlt téli idényben újabb taggal hatalmassá bővült Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kapcsán. A háromezres lélekszámú Leogang a nyári idényben egy ugyancsak gyönyörű fekvésű pinzgaui városkával, Saalfeldennel párosulva alkot idegenforgalmi régiót. A két pinzgaui település, kb nyolcszáz méteres tengerszint fölötti magasságban fekszik, Leogang bányászfalu a Leoganger Steinberge és a Kitzbüheli-Alpok között, Saalfelden a Steinernes Meer, a Leoganger Steinberge és a Hochkönig-masszívum körülfogta Saalfeldeni-medencében. Már a nevekből is sejthető, hogy a természetbarátokat híresen szép túrautak gazdag választéka várja Saalfelden Leogang régióban, csakúgy, mint Salzburg tartomány többi részén is.

 

Salzburg tartomány földrajzi adottságai valóban különlegesek. Sehol más hasonló nagyságú területen nincs ilyen gazdag kínálat jelzett kerékpárutakból. A bringás útvonalak változatosság tekintetében is felülmúlhatatlanok. Gondoljunk csak a Salzburgi-tóvidék és Salzkammergut versenykerékpár-útjaira, a tartományt átszelő szebbnél szebb kerékpáros túrautakra, a hegyikerékpár-ösvényekre és az öt színvonalas bringaparkra. De bármilyen sporthoz támad kedvünk, a salzburgi régiókban jó helyen járunk. A vadvízi evezéstől a kristálytiszta fürdőtavakon és a tengerszemeken át a gyalogtúra-útvonalak gazdag választékáig minden megtalálható. És akkor még nem említettük a salzburgi alpesi nyár különleges világát, a hegyi legelőkre vezető túrautak végtelen választékát. Talán sehol Európában nem vár olyan gazdag élménykínálat, mint a csodálatos panorámáiról híres Salzburg tartományban.