Segítség a határ menti kerékpáros rendezvényeknek

Forrás: turizmus.com

 2019. február 16. 12:16

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 23 millió forinttal támogatja a határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását.

A pályázat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 12.

Az igényeket áprilisban bírálják el. Az utófinanszírozási formában nyújtott támogatás az egyedi döntést követően, 2019. október végéig megvalósuló rendezvényekhez használható fel.

A minisztérium szándékai szerint a támogatott rendezvények hozzájárulnak a határ menti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez.

Cél a turizmus élénkítése is

Fotó: bikemag.hu

Az idei kiírásban hazai és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik nyerhetnek el pályázatonként legfeljebb félmillió forintot az országhatáron átlépő kerékpáros programjaik, túráik megvalósítására.

A minisztérium a beadott pályázatok tervezett költségkeretétől függően legalább 46 pályázat támogatását tervezi. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, de abban akár több kerékpáros rendezvényhez is kérhet vissza nem térítendő hozzájárulást.

A Kerékpárral 7 határon át idei pályázati kiírása és a benyújtandó dokumentumok a kormányzati honlapon érhetőek el. További részletes tájékoztatás a 7hataron@itm.gov.hu e-mail címen kérhető.