Fizetőssé válhat Sevilla világhírű tere

Forrás: turizmus.com

 2024. február 28. 11:42

Fizetőssé akarja tenni Sevilla világhírű terét a város önkormányzata.

A jövőben belépődíjat akar szedni Sevilla híres tere, a Plaza de España látogatóitól José Luis Sanz, a város konzervatív polgármestere. Sanz az X-en arról írt, hogy az ebből származó bevételből finanszíroznák a tér fenntartását és garantálnák a biztonságát. A város lakói, és mindenki, aki Sevillában született, mentesülne a díj megfizetése alól.

A polgármester sem az összeget, sem a belépődíj bevezetésének tervezett időpontját nem adta meg.

A Sanz által megszellőztetett tervek nemcsak a közösségi platformon, hanem más politikusok körében is felháborodást váltottak ki. Antonio Muñoz, a városi önkormányzat szocialista frakciójának képviselője például azt nyilatkozta, „senkinek nem jutna eszébe, hogy Velencében a Szent Márk teret, vagy Madridban a Plaza Mayort lezárja”. Szerinte nagyobb értelme lenne idegenforgalmi adót kivetni a turistákra, ahogy azt már számos városban megtették.

Fizetőssé válhat az impozáns sevillai tér

Fotó: 123rf.com

A Plaza de España az andalúz főváros egyik legnagyobb turisztikai attrakciója. Az impozáns, kb. 50 ezer négyzetméteres, félkör alakú teret az 1929-es Ibero-amerikai Kiállításra építették, és többek között azt jelképezi, hogy Spanyolország átöleli a volt latin-amerikai gyarmatokat – írja a Reisereporter.