Shrekes szórakoztató park nyílik Londonban

Forrás: MTI

 2014. február 25. 16:50

A Shrek-filmsorozat sikere nyomán a zöld ogrénak szentelt szórakoztató park nyílik Londonban. A DreamWorks újabb epizódon is gondolkodik.

A DreamWorks animációs műhelye a brit főváros látványosságát, a London Eye óriáskereket üzemeltető vállalattal társul az új attrakció megvalósítására. A parkot a Temze déli partjára telepítik, az óriáskerék szomszédságába, a tengeri akváriumnak is otthont adó London Country Hallba. 2023-ig összesen hat Shrekkel foglalkozó témapark létesítését tervezik világszerte. Elsőként a londoni nyílik meg, 2015 nyarán - ismertette a The Guardian kedden.

A közel kétezer négyzetméteres Shrek-park vendégei interaktív módon ismerhetik meg az ogre egy újabb kalandját, amelynek forgatókönyvét a DreamWorks csapata dolgozza ki. A látogatók vándorlás közben találkoznak Shrekkel és barátaival, emellett a Madagaszkár, a Kung Fu Panda és az Így neveld a sárkányodat hősei is keresztezik útjukat.

 

A négy Shrek-film globálisan több mint 3,5 milliárd dolláros bevételt hozott a jegypénztáraknál. Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke a közelmúltban elmondta: valószínűleg egy ötödik epizód is születik majd. Egyelőre pihentetik a szériát, de tervezik egy újabb epizód elkészítését - fűzte hozzá.
http://www.theguardian.com/film/2014/feb/25/shrek-theme-park-open-in-london