Sikeres a Qantas maratoni járata

Forrás: AIRportal.hu

 2019. március 28. 10:54

A vezérigazgató szerint egyértelműen sikeres a Qantas egy éve üzemelő, leszállás nélküli járata Perth és London között.

A szellősen, 236 üléssel berendezett Boeing 787-9-esek nagyjából 17 óra alatt teljesítik a távot. Az adatok szerint a járatok átlagos töltöttsége 94 százalékos, és egy év alatt csak négyet kellett törölni, így a rendelkezésre állás 99,5 százalékos. Alan Joyce vezérigazgató szerint a kiemelkedő töltöttség miatt az útvonal szinte azonnal nyereségesnek bizonyult, ami ritkaság az új járatok esetében.

Az utasok 31 százaléka az Egyesült Királyságból származik, 60 százaléka pedig Ausztráliából. Utóbbiak mintegy fele a kiinduló városból, Perth-ből jön, 25 százaléka Melbourne-ből, 7 százalék Sydney-ből és 6 százalék Brisbane-ből. Ez pedig szerintük azt jelenti: jól működhet egy nyugat-ausztráliai hub, például az ország keleti partja és Európa közötti forgalomra építve.

A Qantas újabb hosszú járatok indításán is gondolkozik

Fotó: pexels.com

Korábban a Qantas tervezte azt is, hogy Perthből a londoni útvonal mintájára mondjuk Frankfurtba és Párizsba is hasonlókat nyisson, de ezeket egyelőre jegelték. Szó van arról is, hogy a keleti parti Sydney-ből is közbenső leszállás nélküli járat indulna Európába és New Yorkba.