Sikeres évet zár a Thomas Cook konzorcium

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. december 12. 15:45

A konzorciumba tartozó brit és skandináv Cook Airlines, valamint a német Condor közösen örülhetett a 2017/18-as üzleti év sikereinek.

Az elmúlt két év marketingje, a technikai fejlesztés és az angol , skandináv és német piacokon végzett „ügynökbarát” munka meghozta a gyümölcsét. A konzorcium tagjai összesen közel 20 millió utast szállítottak és 129 millió font (145 millió EUR) adózás utáni bevételt könyvelhettek el. Ez a rekord 37%-al haladta meg az egy évvel korábbi számokat. Mindezt tették annak dacára, hogy a cég, komoly „fair play” magatartást tanúsítva az EU rendelkezések követésével kifizetett közel 101 millió fontos (13 millió eurós összeget utasainak a kártérítésként, az európai légi irányítók és a földi kiszolgáló személyzet különböző országokban szervezett sztrájkjai miatt.

Rekorderedménnyel zárja 2018-at a Thomas Cook konzorcium

Fotó: Thomas Cook

A folytatás sem lesz majd kevésbé eredményes. Még ez évben tető alá hozzák a Thomas Cook Balearics leányvállalatot a spanyol szigetvilág turisztikai igényeinek kiszolgálására, valamint befejezik a németországi slotjaikat (menetrendi résidők) meg sokszorozó Air Berlin Aviation átvételét.

A konzorcium flottája most 102 repülőgépből áll. Az Airbus-320, 321 és 330 valamint a Boeing 737és 767 típusokkal a friss tervek szerint Dániát, Németországot, Nagy Brittanniát és Spanyolországot fogják repülni. A 2018/19-es üzleti évben frissítik a menetrendet, és kiemelten kezelnek néhány nagy német célállomást – Frankfurt, München és Lipcse. Szakmai körökben elterjedt az a hír, hogy a Thomas Cook Grp. Aviation a nem is távoli jövőben az EU egyik meghatározó charter társasága lesz.