Sikeres évet zárt 2022-ben a bécsi reptér üzemeltetője

Forrás: MTI

 2023. március 01. 14:30

Az előzetes adatok alapján a bevétel 70 százalékkal 692,7 millió euróra, a nyereség pedig a 2021-es 6,6 millió euróról 128,1 millió euróra emelkedett. A Flughafen Wien igazgatótanácsa a részvényeseknek 65 millió eurós osztalékalapból eurónként 77 cent osztalék kifizetésére tesz majd javaslatot.

Günther Ofner, a Flughafen Wien vezérigazgatója az eredmény bejelentéséről tartott sajtókonferencián közölte, hogy a vállalat "ismét a megszokott mértékű" gazdálkodási mutatókkal rendelkezik és képes lesz saját erőből finanszírozni az olyan tervezett nagyberuházásokat, mint a terminál bővítése egy déli szárnnyal.

A harmadik kifutópálya megépítésének a projektjét a koronaválság miatt halasztotta el a Flughafen Wien. A projekt kivitelezhetőségéről és folytatásáról az elkövetkező években hozzák meg a döntést.

A társaság az utasszám növekedésének a folytatódását várja az idén is. Ezzel összefüggésben a forgalom 830 millió euróra, a nyereség pedig 150 millió euróra emelkedhet.

Növelte forgalmát és nyereségét bécsi repülőteret üzemeltető Flughafen Wien

Fotó: 123rf.com

 

Julian Jäger igazgatótanácsi tag elmondása szerint az infláció és a magasabb jegyárak ellenére töretlen az igény a légi utazások iránt, a légitársaságok a foglalások növekedéséről számolnak be. A koronavírus-járvány miatt azonban megváltoztak az utazási szokások. Az üzleti utak, különösen a német nyelvterületen belül veszítettek a jelentőségükből. A nyaralási célú utazások iránt azonban az átmeneti kihagyás után ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés. Ennek tulajdonítható az utasszám széles időbeni ingadozása. A foglalások elsősorban a hétvégékre és a nyári hónapokra összpontosulnak.