Sikeres osztrák workshop

Forrás: turizmus.com

 2014. október 02. 19:28

Hazai és osztrák részről is nagy érdeklődés kísérte Österreich Werbung workshopját október 2-án, a Spoon Café & Lounge állóhajón.

Az elsősorban a téli felkészülésre használt eseményre több mint 60 hazai túraszervező és közvetítő iroda jelezte vissza magát, közel 90 meghívott tárgyalt a 26 osztrák kiállítóval, köztük szállodákkal, tartományi és regionális idegenforgalmi hivatalokkal, síszövetségekkel, Linz város képviselőivel. Voralberg kivételével pedig az összes ausztriai tartomány jelen volt, a legtöbb szolgáltató a magyarok körében nagy népszerűségnek örvendő Karintiából érkezett. A rendezvényen megtudtuk: a szervezők az osztrák partnereket kifejezetten arra kérték, hogy újdonságokkal, egyedi ajánlatokkal érkezzenek a szakmai találkozóra. Hogy a tárgyalások hatékonyságát növeljék, a workshop résztvevőiről külön kiadványt jelentettek meg, mely online formában napokkal ezelőtt elérhető volt. Az osztrák partnerek pedig megkapták a magyar résztvevők elérhetőségét, így többen közülük már az eseményt megelőzően felvették egymással a kapcsolatot.

Megtudtuk azt is, hogy a rossz időjárás ellenére a nyári szezonban folytatódott a vendégéjszakák számának tendenciózus növekedése: május és július között 12 százalékkal több vendégéjszakát realizáltak az előző év azonos időszakához képest, így az évek óta stagnáló tél mellett is évről-évre növekszik Ausztriában a magyar vendégforgalom, a statisztikák évi 460 ezer vendégérkezésről és 1 600 ezer vendégéjszakáról beszélnek.