Sikeres volt a Debreceni Utazási Vásár

Forrás: turizmus.com

 2019. március 03. 18:29

Több mint 100 kiállító megjelenésével sikeresen zajlott le március 1- 3. között a XXIX. Debreceni Utazási Vásár, valamint kísérő rendezvényei, a VII. Natural Expo és a Helyi ízek, helyi értékek vására a Kölcsey Központban.

A tavalyi évhez hasonlóan a vásár három napja alatt a legtöbb látogató szombaton érkezett. A kiállítás becsült látogatottsága közel 8000 fő volt – olvasható a rendezvény szervezőinek sajtóközleményében. Az idei díszvendég Ciprus volt, melynek szakemberei elégedettek voltak, s kiemelték, hogy a március végén induló közvetlen ciprusi repülőjárat iránt nagy volt a látogatók érdeklődése.

A 2008-ban alapított közönségdíj – melyet a kiállítás látogatói szavaztak meg a legszebb standnak – idén Tunézia standja nyerte, a díj átadására a vasárnapi nyereménysorsolás előtt került sor.

Több kiállító kiemelte, hogy nagyon szeretik a debreceni vásárokat, mert a látogatók konkrét utazási céllal érkeznek, nyitottak az ajánlatokra és valóban utazni szeretnének. A visszajelzések alapján egybehangzóan továbbra is a legsikeresebb vidéki vásárként tartják számon a debreceni vásárt, ahová, ahogy több kiállító is fogalmazott, „érdemes eljönni”.

A Debreceni Utazási Vásárnak és kísérő rendezvényeinek a Kölcsey Központ adott otthont

Fotó: Debrecen.hu

Népszerűek a Debrecenből induló repülőgép-járattal megközelíthető desztinációk, ugyanakkor az utazási irodák elmondása alapján nincs egyértelműen kiemelhető legnépszerűbb külföldi úti cél. A látogatók egyaránt keresték például Bulgáriát, Horvátországot, Olaszországot, Spanyolországot, Korfut vagy Törökországot. Az irodák elmondása alapján az utazási trendek megváltoztak: az előfoglalási szezon előző év decemberében megindul, az utazni vágyók, tudatosabbak, hamarabb foglalnak, ezért aki nem foglalt most a helyszínen, az könnyen lemaradhat egy útról, mert folyamatosan töltődnek a debreceni  légi járatok.

A vásár hivatalos kérdőívét kitöltő látogatók között a három nap alatt közel 150 ajándékcsomagot és utalványt sorsoltak ki.