Sikeresek voltak a Tekerő Programok a Művészetek Völgyében

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 02. 16:24

A kilenc nap alatt több mint kétszázan próbálták ki az elektromos rásegítéses Kross pedelec kerékpárokat azokon a túraútvonalakon, melyek ízelítőt adtak a BalatonBike365 program kínálatából.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Művészetek Völgye fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti. A mintegy kétszáz bringás most beszámolt tapasztalatairól.

A résztvevőktől – akiknek döntő hányada a 40 év fölötti korosztályba tartozott – szinte kivétel nélkül pozitív visszajelzések érkeztek az útvonalakat és a kerékpárokat illetően is – írja a bringasport.hu.

A balatoni kerékpáros turizmus fejlődésében kulcsszerepe lehet az e-bike-oknak

Fotó: Művészetek Völgye

Sokan nem ismerik a Balaton második vonalának túraútvonalait, az itt rejlő lehetőségeket, de e-bike-kal szívesen felfedeznék ezeket, aszfalton és a szőlődombokat összekötő dózerutakon is. A résztvevők visszajelzései visszaigazolták azt a feltételezést, hogy az e-bike-okra lehet és kell építeni a kerékpáros turisztikai csomagajánlatokat, ha új célcsoportokat is meg akarunk szólítani.A Művészetek Völgyében az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz és stábja is tiszteletét tette a Tekerő Programokon, végigtekerve a hétfői túrát.

Sajtóbeszélgetésen a kerékpározáson szintén részt vevő Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével a BalatonBike365 – EU-s forrásból támogatott – programról is beszéltek, melynek fő céljai között szerepel a Balaton-környéki kistelepülések bevonása a kerékpáros turizmusba új útvonalak és szolgáltatások által is. Mindemellett a turisztikai attrakciók minél hatékonyabb kommunikációja is fontos.