Sikertörténet a téli turizmus Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2016. január 19. 12:45

Ausztria - a maga 56%-os részesedésével- továbbra is egyértelműen piacvezető Európában a téli sportüdülés területén, sőt pozícióját az elmúlt években tovább erősítette.

Nem csak az emberek gondolatában, de a valóságban is központi szerepe van Ausztriának a nemzetközi téli turizmusban, amelyet a statisztikák is alátámasztanak.

A 2014/2015-ös téli szezonban 17,5 millió vendég 65,8 millió vendégéjszakát töltött el Ausztria 254 síterületén. Magyarországról összesen 991 537 vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi téli szezonban, a magyarok legkedveltebb tartománya pedig Stájerország volt, ezt követte Karintia és SalzburgerLand.

 

Az elmúlt negyven évet figyelemmel kísérve elmondható, hogy míg 1975-ben 10-ből csak 3 vendégéjszaka esett a téli hónapokra, addig mára ez már 10-ből 5. Sőt a vendégéjszakák abszolút száma azóta több mint kétszeresére emelkedett.

„A legtöbb vendégéjszakát a 2014/2015-ös téli szezonban a németek töltötték el Ausztriában, a második helyen maguk az osztrákok állnak, majd Hollandia, Svájc és az Egyesült Királyság következik. Magyarország az elmúlt téli szezonban eltöltött vendégéjszakák alapján a 11. helyen áll"– tájékoztatott Emanuel Lehner-Telič, az Österreich Werbung közép-kelet-európai régiójának vezetője.

 

A magyarok télen elsősorban sportüdülési céllal utaznak, pedig Ausztriát érdemes egy téli feltöltődésre is felkeresni. Az ember lába alatt ropogó hó, a gyermekkor emlékét idéző hócsaták és szánkóversenyek, a korcsolyázás a befagyott tavon, a téli túrázás a friss levegőn, vagy a lovas szánozás mind a felüdülést szolgálja. Esténként pedig a kandalló pattogó tüzénél, helyi specialitásokat kínálva várják a vendéglősök a betérőket, hogy még feledhetetlenebbé tegyék az itt eltöltött időt.