Síkupa, immár nyolcadszor!

Forrás: turizmus.com

 2019. január 20. 11:36

Az esemény iránt töretlen az érdeklődés: a VIII. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupát 380 résztvevővel rendezték meg a hétvégén.

Az idén nyolcadik alkalommal síelt együtt a szakma, a január 17-20. között megtartott rendezvénynek ismét az ausztriai Lachtal adott otthont. Ahogy a főszervező, Fülöp Viktória a megnyitón elmondta: a rendezvény idén is „teltházas volt”, a síelőket elszállásoló három pályaszállás (Monarchia Park, Sissi Park, Alpengasthof Tanzstatt) pillanatok alatt megtelt. Büszkék rá, hogy a résztvevők 90 százaléka évről-évre visszatér.

Fülőp Viktória értékeli az eseményt a díjátadón

Fotó: turizmus.com

Nem véletlen, hogy az eseményre ilyen nagy az érdeklődés, hiszen a 4 nap alatt mozgásra és pihenésre, szórakozásra és relaxációra, kötetlen beszélgetésekre és a kapcsolatápolásra egyaránt jutott idő. A 25 kilométernyi, gondosan karbantartott pályarendszeren a kezdők és a haladók egyaránt élvezhették a csúszást, a technika tökéletesítését oktatók segítették.

Ez alkalommal az időjárás is kegyes volt a téli sportok szerelmeseihez

Fotó: turizmus.com

Nem maradt ki a programból az apresskiparty, a szokásos fáklyás felvonulás és az éjszakai szánkózás sem, esténként disco várta a legkitartóbbakat. A nagy izgalommal várt egyfutamos, amatőr műlesiklásra hagyományos módon január 19-án szombat délelőtt került sor. A versenyzőket több kategóriában díjazták, a legjobbak a szponzorok jóvoltából értékes ajándékokat (utazásokat, szálláscsomagokat, sportfelszerelést, síbérleteket) vehettek át.

A síkupa

Fotó: turizmus.com

A résztvevőket ez alkalommal is a Mondial Assistance biztosította. Nagy Róbert, a Mondial Assistance teljes magyarországi portfóliójáért felelős igazgatójaa záróeseményen a téli sportok esetén a felelősségbiztosítás meglétének fontosságát is hangsúlyozta. A felszerelés bérlésére a Vadon Sport nyújtott kedvezményes lehetőséget.

Kapcsolódó cikkek

Turizmus Regatta KÉPEKBEN

2018. október 01.