2050-re elérné a nulla szén-dioxid-kibocsátást a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2023. november 14. 15:25

A Singapore Airlines és a Scoot célja, hogy 2030-ra a teljes üzemanyagszükségletük 5%-át fenntartható repülési üzemanyagra váltsák át, 2050-re pedig 0 nettó szén-dioxid-kibocsátást érjenek el.

Goh Choon Phong, a Singapore Airlines vezérigazgatója elmondta: „Ez egy fontos mérföldkő a SIA-csoport fenntarthatósági útján. A fenntartható üzemanyagok fokozott használata fontos stratégiai lépés amellett, hogy újgenerációs repülőgépekbe fektetünk be és jobb működési hatékonyságot érünk el. Ezt azonban nem elég egyedül megtennünk. Szorosabb együttműködésre van szükség mind Szingapúrban, mind a világ más pontjain, hogy elérjük kollektív fenntarthatósági céljainkat. Továbbra is keressük a lehetőségeket a fenntartható üzemanyagok nagyobb mértékű előállítása és felhasználása érdekében."

A SIA-csoport támogatja a IATA-t és más feleket, hogy megállapodjanak a SAF elszámolási alapelvekről, ezzel növelve a bizalmat és az ellenőrizhetőséget. 2017-ben a Szingapúri Polgári Légiközlekedési Hatósággal (CAAS) együttműködve több San Francisco – Szingapúr járaton felméréseket végeztek a SAF hatékony használatára optimalizált repülési műveletekkel. 2020-ban egyéves megállapodást kötöttek a stockholmi Swedavia repülőtérrel, amely segített jobban megérteni a megújuló üzemanyagok logisztikáját és beszerzési folyamatait.

A SIA csoport 2050-re elérné a 0 nettó szén-dioxid-kibocsátást

Fotó: 123rf.com

 

A SIA csoport, a CAAS és a GEnZero1 ez év szeptemberében lezárt egy 20 hónapos próbaidőszakot, melynek keretén belül 1000 tonna tiszta SAF-ot importáltak, kevertek össze Szingapúrban és töltöttek fel Singapore Airlines- és Scoot-járatokra. Szingapúr tehát készen áll, hogy a SAF jóváírásokat és tranzakciókat megbízható és átlátható módon bonyolítsa le.