Siófokon és Hajdúszoboszlón lesz a legdrágább a nyaralás

Forrás: turizmus.com

 2016. július 07. 16:04

Ezen a nyáron a legtöbbet egy éjszakáért Siófokon, Hajdúszoboszlón és Balatonfüreden kérik majd el idehaza a vendégektől – legalábbis a Szallas.hu adatai szerint.

A Szallas.hu becslése szerint mintegy 10 százalékkal bővült az elmúlt negyedévben a belföldi turizmus 2015 hasonló időszakához képest. Részben a piacbővülés, részben pedig a hotelek népszerűségének növekedése miatt az átlagos foglalási érték jelentősen, több mint 40 százalékkal nőtt, így meghaladta az 50 ezer forintot. A legnépszerűbb település Budapest helyett Siófok volt, míg a dobogó 3. helyén Hajdúszoboszló végzett.

A 10 legnépszerűbb hazai település a második negyedévben:
(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései)

1. Siófok (2.)
2. Budapest (1.)
3. Hajdúszoboszló (6.)
4. Eger (3.)
5. Balatonfüred (4.)
6. Gyula (8.)
7. Szeged (7.)
8. Balatonlelle (-)
9. Pécs (5.)
10. Miskolctapolca (10.)

Siófok-Aranypart

Siófok a nyári szállásfoglalások alapján az elkövetkezendő hónapokban is megtartja első helyét, míg a 2. és 3. helyezett Hajdúszoboszló és Balatonfüred lesz. A legnépszerűbb nyaralóhelyeken az átlagárak is ennek megfelelően alakulnak. Bármely szálláshely-kategóriáról is beszélünk, egy-egy éjszakáért a legtöbbet sorrendben Siófokon, Hajdúszoboszlón, Balatonfüreden, Zamárdiban, majd Balatonlellén kell fizetni a vendégeknek.

A külföldi foglalások tekintetében a következő negyedévben egyértelmű Horvátország fölénye: a top 10-es településlistán 7 helyet dél-keleti szomszédunk tengerparti nyaralóhelyei foglalnak el, a legnépszerűbb úti cél Vir az üdülők körében.

Az előfoglalások alapján a következő 3 hónap 10 legnépszerűbb külföldi települése:

1. Vir (Horvátország)
2. Medulin (Horvátország)
3. Crikvenica (Horvátország)
4. Szováta (Románia)
5. Zadar (Horvátország)
6. Rab (Horvátország)
7. Omiš (Horvátország)
8. Pula (Horvátország)
9. Parajd (Románia)
10. Zakopane (Lengyelország)

Vir sziget