„Sisi” új időbeosztása

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 19:27

Bevált az elseje óta élő új rend, s a gödöllői kastély hétfőtől szerdáig már 9-kor nyit, csütörtökön pedig csak 20 órakor zár.
Az új nyitva tartási rendet az utazási irodák javaslatára vezették be – mondta többek között Ujváry Tamás ügyvezető igazgató, s egyben házigazda a MUISZ május 10-i vacsoráján, a Királyi Kastély dísztermében.

Az utazási irodák örömmel nyugtázták azt a bejelentést is, hogy 2018-ra nem terveznek belépődíj-emelést. Nem kevésbé méltányolták azt is, hogy júniusban megismerhetik a 2018. évi rendezvénynaptárt.

„Sisi” és Ujváry Tamás ügyvezető igazgató köszöntötte a MUISZ-vacsora résztvevőit

Fotó: turizmus.com

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy új programként kínálják majd a múzeumlátogatást a palacsintakészítés és -fogyasztás történelmi bemutatásával, s természetesen kóstoltatással.

Végül, de nem utolsó sorban a kastély látogatóinak 30 százalékát kitevő turistacsoportoknak ültetett étkezéssel együtt nem számolnak fel teremdíjat, s lényegesen kedvezőbb árakat kínálnak majd, mint korábban.

Ujváry Tamás beszámolt arról is, hogy tavaly rekordévet könyvelhettek el, összesen 300 ezer ember fordult meg a kastély programjain, rendezvényein, ebből a számból 160 ezer főt tettek ki a múzeum látogatói. De 2017-re még jobb számok vannak kilátásban, mivel az első negyedévben már 12 százalékos volt a forgalom növekedése az előző év ugyanezen időszakához képest.

A kastély díszterme – 2016-ban összesen 300 ezer ember fordult meg a kastély programjain, rendezvényein

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély Kht.

Az este folyamán prezentációt tartott Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastély- és Várprogram miniszteri biztosa, Ungár Tamás, a Magyar Aranykulcs elnöke és Hangya Edina, a Máltai Turisztikai Hivatal magyarországi képviselője.