Skal-számvetés: eredmények és célok

Forrás: turizmus.com

 2016. április 11. 19:57

A Continental Hotel Budapest látta vendégül a Skal Budapest közgyűlését április 11-én, az eseményen nemcsak az újjáalakulás óta eltelt időszak eredményeit és mérlegét vázolta fel Jávorkai Péter elnök, hanem a jövőbeni terveket is.

A korábbi Skal klub kemény magja idestova két éve dolgozik már a budapesti Skal újjáalakításán és megerősítésén, s ehhez minden bizonnyal onnan az erő és a kitartás, hogy hisznek előnyeiben, pozitívumaiban, hasznosságában. Igyekeztek minél több fórumon megismertetni ezeket az érdeklődőkkel, s teszik ezt a jövőben is, hiszen az a nemzetköziség és az egész világot behálózó kapcsolati tőke, amit a nemzetközi Skal felhalmozott az évtizedek alatt, valóban kincset ér mindenkinek, aki a turizmusban dolgozik. Egészen pontosan 80 ország 400 klubjának 15 ezer tagja lehet potenciális partner a hazai szakma számára, de a Skalhoz tartozás egyéb előnyöket is kínál, például vásári részvételek során. A világ legnagyobb nem kormányzati turisztikai szervezetéről a www.skal.org weboldalon lehet többet megtudni.


A hazai Skal működésével kapcsolatosan Jávorkai Péter elnök elmondta: szeretnék visszaállítani a klub szakmai presztízsét, konkrét stratégia mentén intenzíven működni, megújítani a kommunikációt, visszakapcsolódni a nemzetközi vérkeringésbe, s ennek érdekében például feleleveníteni a testvérklubokkal való kapcsolatokat (Dublin, San Francisco, Cape Wineyards – Dél-Afrika). Igyekeznek szorosabbra fűzni a kapcsolatot már szakmai szervezetekkel is, illetve az egyetemekkel, főiskolákkal.

A közgyűlésen felvetették: a jövőben a találkozók egy része reggeli, illetve vacsora formájában valósuljon meg, hogy megtalálják azt a találkozási formát, amely a tagság többsége számára a leghatékonyabb. Szeretnék húzónevekkel és húzótémákkal, továbbá érdekes helyszínekkel minél több szakmabeli számára vonzóvá tenni a csatlakozást. A két következő találkozó dátuma május 12. és június 22.

Felmerült az is, hogy a klub aktivitásának fokozásával próbálják meg a Skal mintegy száz nemzetközi szakember részvételével zajló évközi ülését Magyarországra hozni. Ennek érdekében fontos lenne, hogy a tagság közül egyfajta szakmai nagykövetként részt vegyen a magyar klub is a nemzetközi kongresszuson októberben, Monacóban.

A közgyűlést követő ebéd már kötetlen témákkal és hangulatban telt a szálloda ARAZ éttermében.