Ski amadé, ahol a pályák hossza nagyobb, mint távolságuk Budapesttől

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 13. 15:00

Bár nálunk még javában a 30 fokot ostromolja a hőmérő higanyszála, Ausztria legnagyobb összefüggő síterepe, a 760 kilométernyi pályát, 270 felvonót és liftet felölelő Ski amadé már felkészülten várja a telet.

Az Österreich Werbung szervezésében Christoph Eisinger, a Ski amadé ügyvezetője és Christine Scharfetter, a Hochkönig régió ügyvezetője tájékoztatta az újdonságokról, tervekről a jelenlévőket.

A Salzburg tartományhoz tartozó, 5 térségből álló Ski amadé a magyarok egyik legkedveltebb ausztriai síterepe. Nemcsak azért, mert részben a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egész szezonban hóbiztos, hanem azért is, mert annyira nagy és változatos, hogy szinte megunhatatlan. Döbbenetes elképzelni például, hogy a Ski amadén belül a sípályák hossza együttesen több, mint amekkora a Budapest – Ski amadé közötti távolság – emelte ki Christoph Eisinger.

Ahhoz, hogy ezt az imázsát és kedveltségét fenntartsa, folyamatos beruházásokra is szükség van, hogy mindig követni tudják a legfrissebb vendégigényeket. Idén például 58 millió eurót invesztáltak fejlesztésekre, ebből 30 millió a hóágyúzhatóság bővítésére szolgált. Számos digitális újítást is bevezettek, az idei szezontól például a világon elsőként kapható és bérelhető lesz a navigációként is használható, adatokkal ellátott síszeműveg, a pályákon pedig mindenütt van wifikapcsolat.

A kedvcsinálás részét képezik a tematikus hetek is. A Ladies Week keretében például a pár egyik tagja ingyen síbérletet kap (a liberalizmus és az egyenjogúság jegyében két férfi is igénybe veheti). A Mini’s Week a családok legjobb lehetősége, a 6 év alatti gyerekek ugyanis 100 euró fejében oktatást, felszerelést és síbérletet kapnak egész hétre, ráadásul a szülőkkel egy szobában a szállásukért sem kell fizetni. Fontos téma náluk a gasztronómia, azt szokták mondani, Ausztriában itt a legfinomabb a síelés. A Ski amadé területén 25 hütte várja a betérőket helyi ízekkel, ínycsiklandó ételekkel. Ehhez kapcsolódik, hogy március 25. és április 1. között megrendezik az Alpok legmagasabban fekvő termelői piaca elnevezésű eseményt, amikor minden hüttében helyi termékeket kóstolhatnak és vásárolhatnak a vendégek.

 

A Ski amadé része Hochkönig is, a térség három települése Maria Alm, Dienten és Mühlbach. Hochkönig valamennyi tematikus héthez csatlakozott, jellegzetessége pedig, hogy náluk mindent átszőnek az érzelmek. A meghittség, a boldogság, a szabadság, a kaland köré szerveződik a régió imázsa, szeretnének a vendégeknek az élmények felől kedvet csinálni az utazáshoz, sikerrel. Ahogy a legtöbb osztrák régióban, itt sem a síelés az egyetlen téli elfoglaltság, várják a túrázni, nagy sétákat, tenni vágyókat is, a speciális ajánlatok között pedig adventi programok, síhütte kirándulások, hajnali és naplementés síelés is található.