SKÅL-ebéd vonatozással a város körül

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 18:12

Szokatlan, formabontó, s egyben különleges helyszínen, a Continental Classic Express étkezőkocsijában tartotta soros találkozóját a SKÅL International Hungary október 6-án.

A résztvevőket a Continental Railway Solutions Kft. ügyvezetője, Szigeti András – mint házigazda – fogadta, majd bemutatta a cég flottájának elegáns, felújított rendezvényvonatát. Ezt követte Jávorkai Péter magyar SKÅL-elnök köszöntője és a SKÅL-tagoknak szóló aktuális szakmai információja.

Miután a vonat kifutott a Nyugati pályaudvarról, hogy megkezdje mintegy egyórás városkörüli kirándulását, a meghívottak háromfogásos ebéd és szép borok mellett kísérhették figyelemmel Aranyossy Mihály és Szegedi Andrea tanácsadók, valamint Ihász Kata, a Ruta Utazási Iroda tulajdonosának prezentációját Budapest egyik legújabb turisztikai attrakciójáról, a Belvárosi Plébániatemplomról.

Jávorkai Péter örömmel emelte ki az ebéd elején, hogy ott lesznek Monacóban, a SKÅL World Congressen október 29. és november 2. között, s ez a négy nap rengeteg B2B-találkozóra ad lehetőséget, jobban bekapcsolva a nemzetközi vérkeringésbe a SKÅL International Hungaryt is.

 

A Continental Classic Express bemutatásakor Szigeti András kifejtette, hogy cégük a vasúti turizmus újrafogalmazására törekszik Közép- és Délkelet-Európában. A '60-as éveket idéző luxusszerelvényeiken személyre szabott Wine & Dine programok, céges rendezvények valósíthatók meg. Stílusos utazást kínálnak 42 férőhellyel rendelkező, légkondicionált, saját konyhával és bárral felszerelt, s nem utolsósorban fehér kesztyűs felszolgálókkal kísért étkezőkocsijaikon. Szigeti András azt is elárulta, hogy hamarosan bővülni fog a cég flottája.

A Belvárosi Plébániatemplom bemutatásakor több érdekességre is rácsodálkozhattak a hallgatók: a templom nemcsak a város legrégibb épülete (ahogy azt a régészeti feltárások bizonyították), hanem az egyetlen olyan római katolikus templom is, melynek nem az egyház, hanem a főváros a tulajdonosa. A feltárás és felújítás eredményeképpen a látogatónak 14 építéstörténeti korszakot lehet bemutatni egy épületen belül, amelynek ráadásul még török imafülkéje (mihráb) is van. A felújítás utáni egyik újdonsága, hogy üveg járófelületen keresztül nézhetjük meg az épület római kori emlékeit. A templom teljesen készen áll turistacsoportok vagy akár 600 fős orgonakoncertek fogadására: turisztikai weboldallal rendelkezik, rendszeres vezetett látogatásokat, valamint angol és olasz nyelvű miséket is tartanak.

 

Az ebéd és egyben a találkozó befejezéseként a vendégeknek az Ország Tortája 2016 címet elnyert Őrség Aranya tortát szolgálták fel, mely a salgótarjáni a G&D Kézműves Cukrászatban (az ebéd többi fogása pedig helyben) készült.

Az 1934-ben alakult SKÅL International jelenleg 83 ország 365 szervezetében mintegy 15 ezer tagot számlál. Ez az egyetlen nemzetközi szervezet, mely a turizmus minden területét lefedi.

A következő SKÅL-ebéd dátuma és helyszíne: november 16., 11.30–14.00; BMC Budapest Music Center.