SKÅL Europe Days Rómában, magyar turisztikai díjazottal

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 18:46

Háromnapos turisztikai rendezvénysorozat keretében gyűltek össze Rómában az elmúlt hétvégén a SKÅL International európai vezetői. Az eseményen djjal ismerték el Nyúl Erika, a Violin Travel ügyvezető-tulajdonosa, a magyar egyesület alelnöke munkáját.

Az olaszországi SKÅL-szervezetek és Young SKÅL tagok rendezésében, több tucat magas szintű állami és helyi turisztikai szervezet és vállalkozás támogatásával megvalósult nagyszabású rendezvény többszörös célt szolgált.

Fókuszában a kontinens turisztikai felsővezetőinek és tagjainak networkingje állt, a szakmai programokon kívül pedig kimagasló turisztikai és kulináris értéket kaptak a résztvevők, olasz SKÅL-tagok által képviselt ó- és középkori rendezvényhelyszínekkel, magas kategóriájú szállásokkal és egyéb turisztikai szolgáltatókkal összefogásban.

A magyar SKÅL Egyesületet háromfős delegáció képviselte Jávorkai Péter elnök vezetésével, Nyúl Erika alelnök (Violin Travel ügyvezető) és Gónusz Gabriella (Wine A’more Travel ügyvezető) tag részvételével.

 

Magyar résztvevők a SKÅL Europe napon (balról jobbra): Gónusz Gabriella, Jávorkai Péter, Nyúl Erika

Fotó: SKÅL International Hungary

Az esemény nyitónapjának fő programjaként a Capitolium dísztermében ünnepelték meg a világon hatodik nemzetközi turisztikai üzleti klubként létrehozott SKÅL Roma alapításának 70. évfordulóját.

Ugyanitt került sor a svéd nagykövetség diplomatáinak jelenlétében a római és stockholmi SKÅL-klubok testvérklubbá válásának hivatalos aláírási ceremóniájára. A twinning a két ország szakembereinek még aktívabb turisztikai üzleti kapcsolatfelvételét szolgálja.

Az eseményt a szomszédos Capitolium Múzeum impozáns római kilátást biztosító Caffarelli tetőteraszán tartott díszebéd koronázta meg, melyet a SKÅL Europe tavalyi párizsi alapításában résztvevő, és azóta létszámban megduplázódott európai SKÅL-csúcsvezetők szakmai megbeszélése követett. A SKÅL Europe jótékonysági eseményként is szolgáló gálavacsoráján igazi gasztronómiai és kulturális utazásban vett részt a 150 fős VIP SKÅL-vendégsereg.

A SKÅL Europe Days turisztikai B2B seller-buyer workshopját követően a SKÅL Europe Forum nemzetközi szakmai konferencia következett, melynek keretében a ma kiemelt témának számító fenntarthatóságról megközelíthetőségről, az európai kastély- és építettörökség-turizmusról, valamint a Velencei Egyetem legújabb nemzetközi turisztikai trendkutatásairól hangzottak el előadások.

A szakmai konferencia másik fő eseménye a SKÅL Italia által alapított és az európai turizmus értékeinek elismerését jelentő SKÅL Europe Network Award díjátadó volt. A magyar díjazott Nyúl Erika, a Violin Travel ügyvezető-tulajdonosa, a magyar egyesület alelnöke.

Nyúl Erika (Violin Travel) a SKÅL Europe Network Award díj átvételekor

Fotó: SKÅL International Hungary

A szakember a díj átvételekor elmondta, hogy hosszú évek óta elkötelezett híve és támogatója a magyar kultúra értékeinek és szereplőinek, illetve kiemelt célja, hogy a Violin Travel által kínált egyedi portfólión keresztül erősítse a minőségi kulturális turizmust. A Violin Travel kínálati palettája elsősorban Budapest sokszínű és kulturális adottságaira épül, ezen belül is hangsúlyosan megjelennek a koncertek, fesztiválok és kiállítások. Az iroda csapata hisz abban, hogy a hazai kulturális helyszínek és programok világszerte magas minőséget képviselnek; külön figyelmet szentelnek arra, hogy a programcsomagokban a fiatal tehetségek is helyet és bemutatkozási lehetőséget kapjanak.

Jávorkai Péter magyar SKÅL-elnök az aláírási ceremónián a francia, német és ír SKÅL-elnökökkel

Fotó: SKÅL International Hungary

Az esemény záróakkordja a SKÅL Europe Network alapító okiratának aláírása volt, melyben az immár több mint húsz európai SKÅL-vezető megteremtette a 2018-ban egy tucat – köztük a magyar – SKÅL-vezető által alapított európai kezdeményezés szervezeti hátterét, működésének infrastruktúráját.

A SKÅL Europe Network létrehozásának célja a közel 15.000 fős nemzetközi tagság 30%-át kitevő európai SKÅL-tagok még hatékonyabb üzleti kapcsolatteremtésének és egymás közötti kommunikációjának lehetővé tétele, valamint a tagok nemzetközi szintű érdekérvényesítésének előmozdítása. A fő hívószavak: minél több, üzletileg aktív tag, könnyű és átlátható struktúra a SKÅL International szervezeti keretein belül, extra tagi költségek nélkül, és mindez a napokban befejeződő többéves SKÅL Digital Transformation projekttel összhangban.

A magyar SKÅL-delegáció a római nemzetközi összejövetelen stratégiájával összhangban tárgyalásokat folytatott a tagjainak még magasabb szintű szakmai networkinget biztosító nemzetközi twinning témájában, melynek folytatásaként több európai klubbal is várható a közeljövőben a turisztikai-üzleti kapcsolatok felvétele és megerősítése.

Kapcsolódó cikkek