SKÅL-évadnyitó a Barcelóban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 16:13

Január utolsó napján tartotta évadnyitó üzleti ebédjét a SKÅL International budapesti tagozata. A belvárosban mindössze fél éve nyitott Barceló Hotel Budapestben szervezett, prezentációval egybekötött esemény fő előadója Csapó László, a LOT lengyel légitársaság country managere volt.

A közelmúlt legmagasabb részvételi arányú SKÅL networking ebédjén részt vettek a szakmai felsővezetői networking szervezet hazai tagjai, valamint tagjelöltként számos kiemelkedő nemzetközi turisztikai cég vezetője.

A vendégeket a Barceló Hotel vezérigazgatója, Galla Gergő köszöntötte, aki elmondta, hogy anyacégük, a Barceló Hotels a budapesti létesítménnyel nyitotta meg első magyarországi érdekeltségét. Az igazgató értékesítését felelős munkatársai az ebéd után többkörös háznézést tartottak az új szálloda iránt érdeklődő szakmai közönségnek.

A Hotel Barceló lobbija

Fotó: Hotel Barceló Budapest

Csapó László előadásában ismertette a LOT elmúlt évi budapesti eredményeit, és a Budapesten immár második legnagyobb hubját üzemeltető lengyel nemzeti légi fuvarozó idei járatnyitási terveit. A sikerek között említette a ferihegyi LOT Business Lounge, továbbá a londoni, észak-amerikai és dél-koreai járatnyitásokat és frekvenciasűrítéseket, valamint megemlítette a 2020-ban újonnan induló közép-, dél- és nyugat-európai célállomásokat, köztük kiemelten a szezonálisan üzemelő nyári járatokat Dubrovnikba és Várnába.

Csapó László, a LOT country managere

Fotó: SKÅL

A rendezvény házigazda-moderátora a magyar SKÅL-szervezet elnöke, Jávorkai Péter volt, aki nemrégiben indított utazási startupja, a Travelhood révén tért vissza az aktív turisztikai munkába.

Az elnök újévi köszöntője után kitért a SKÅL idei terveire, mindenekelőtt a folytatódó intenzív tagság-bővítésre, és az Utazás kiállítás szakmai napján rendezendő hagyományos üzleti ebédjükre az Expo Hotelben, amelyre még nem SKÅL-tagok jelentkezését is várják.

Az idei év kiemelten fontos eseményeként aposztrofálta a nemzetközi SKÅL őszi kongresszusát, melyet a horvátországi Opatija lát vendégül a SKÅL Kvarner szervezésében október 15–20. között.

Reményei szerint az eseményen legalább 5-10 fős magyar delegáció képviseli majd a magyar SKÅL-t a nemzetközi networking és a SKÅL új szlogenje, a „Connecting Tourism Globally” jegyében.

Csapó László és Jávorkai Péter

Fotó: SKÅL

Az eseményen bemutatkoztak a SKÅL legújabb tagjai, Szula Márk, az Amadeus country managere, Gergely Károly, a Secret Escapes magyarországi képviselője, és reménybeli új tagként Horváth Balázs, a WECO Travel ügyvezetője. Zárszóként a magyar SKÅL szervezte 2009-es világkongresszusra és a korábbi egyesület múltbeli sikereire emlékeztetett Páldi Y. György tiszteletbeli elnök.