SKÅL turisztikai prezentáció és üzleti ebéd az Expo Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2020. március 04. 09:49

A SKÅL International Hungary múlt csütörtökön, az Utazás Kiállítás szakmai napján tartotta meg hagyományos szakmai prezentációját és üzleti networking ebédjét az Expo Congress Hotelben.

A rendezvény fő előadója Török Ágoston, a házigazda Mellow Mood Hotels igazgatóhelyettese volt. Prezentációja bevezetéseként a koronavírus szállodacsoportjukat és az egész hotelszakmát érintő összefüggéseiről beszélt, megemlítve több nagy nemzetközi hotellánc, és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hivatalos állásfoglalásait is a válságossá váló helyzet kezelését illetően.

Az előadó betekintést adott a résztvevőknek a Mellow Mood Csoport legújabb szállodafejlesztéseibe, megemlítve a Hyatt Unbound Collection brand alatt tavaly megnyílt, luxuskategóriás Párisi Udvar Hotelt, valamint a Népszínház utcai Atlas City Hotel teljes felújítását.

Utóbbi szállodájuk – teljes megújulás után – rövidesen Montage Fashion Hotel néven, négycsillagos szállodaként születik újjá és nyitja meg ismét kapuit.

Balról jobbra: Walkó Miklós, Bocsi Andrea titkár, Jávorkai Péter, Sóvári Katalin és Török Ágoston

Fotó: SKÅL International Hungary

A prezentáció interaktív részében a résztvevők tárgyaltak a koronavírus turisztikai hatásairól, elsősorban a mindenkit érintő lemondásokról és a helyzet szakmai kezeléséről.

Az előadás második részében a magyar SKÅL-szervezet vezetője, Jávorkai Péter elnök tartott prezentációt a SKÅL International többéves megújulási folyamatáról, a SKÅL Digital Transformation 2020 projektről, valamint az ismét növekedésnek indult, több mint 15 ezer fős nemzetközi turisztikai-vendéglátóipari felsővezetői tagság nyújtotta networking lehetőségekről.

A hazai SKÅL a napokban köszöntötte 50. tagját. Az idén további dinamikus tagság-bővülést várnak, elsősorban a még nem, vagy kisebb létszámban képviselt alágazatokból, így a turisztikai képviseletek, kiutaztatók, attrakciók köréből.Az elnök elmondta, hogy a SKÅL International világkongresszusát idén októberben a horvátországi Kvarner-öbölben tartják, melyen reményei szerint több hazai turisztikai felsővezető tagjuk is részt fog venni.

Az előadások végén Bocsi Andrea titkár beszélt az aktuális tagdíjfizetésekről és egyéb tagsági ügyekről, valamint a 2019-es könyvelési évzárásról és a tavaszi SKÅL-közgyűlés előkészítéséről.

Az előadáson és az azt követő networking ebéden résztvevőket köszöntötte az Expo Hotel igazgatónője, Sóvári Katalin, valamint az első hazai SKÅL szervezetet a 80-as években megalapító Walkó Miklós is.