Skóciában sem kérnek tesztet az oltottaktól beutazás előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 18:08

Az Egyesült Királyság többi részéhez hasonlóan Skóciában sem kérnek a határon tesztet azoktól, akik teljesen be vannak oltva és nem a brit kormány által vörös kategóriába tartozó országból érkezik.

Anglia október 4-től törölte el a beutazás előtti koronavírus-tesztre vonatkozó kötelezettséget azok számára, akik legalább két hete mindkét oltási dózist megkapták, és nem a brit kormány által vörös – vagyis a legmagasabb járványkockázatú – kategóriába sorolt országokból utaznak Angliába. Skócia, Wales és Észak-Írország kormányainak saját hatáskörükben kellett dönteniük arról, hogy követik-e az angliai módosításokat.

A skót kormány döntésével immár az egész országban egységes a beutazás előtti tesztre vonatkozó szabályozás. A visitscotland.com tájékoztatása szerint a teljes oltással nem rendelkezőknek vagy azoknak, akik valamely, vörös kategóriába tartozó országból érkeznek, továbbra is három napnál nem régebbi, a skóciai kormány által meghatározott feltételeknek megfelelő teszt, pl. PCR-teszt negatív eredményét kell felmutatniuk.

Urquhart vára a Loch Ness partján

Fotó: 123rf.com

Skóciában sem változott az a szabály, hogy az utazást megelőző 48 órán belül online ki kell tölteni a Passenger Locator Form adatlapot, valamint a beutazást követő második napon kötelező elvégeztetni egy PCR-tesztet.