Skytrax: a Singapore Airlines a legjobb légitársaság idén

Forrás: turizmus.com

 2023. június 21. 17:11

Idén ötödik alkalommal nyerte el a Singapore Airlines a Skytrax World Award díjátadón a legjobb légitársaságnak járó címet, ezzel megelőzve a hétszeres nyertes Qatar Airwayst.

A Singapore Airlines fapados leányvállalata, a Scoot nyerte el a legjobb hosszú távú fapados légitársaság címet és második helyen végzett a világ legjobb fapados légitársasága kategóriában – tájékoztatta lapunkat a Singapore Airlines.

A Skytrax honlapja szerint az Év légitársasága díj hétszeres győztese, a Qatar Airways 2023-ra a világranglista második helyére került, a harmadik helyen az ANA All Nippon Airways, a negyediken az Emirates, az ötödiken pedig a Japan Airlines áll a felmérés eredményei között szereplő több mint 325 légitársaság közül.

A díjátadó nagy nyertesei közé tartozott a Qatar Airways, amely kilenc díjat zsebelt be, csakúgy mint a katari légitársaságot a dobogó legfelső fokáról letaszító Singapore Airlines. Észak-Amerikában a Delta Air Lines aratott sikert, hat díjat nyert. Európában a Turkish Airlines dominált, amely négy díjat kapott, köztük a nagy konkurenciát jelentő Európa legjobb légitársasága címet.

A Qatar Airways folytatta uralmát az üzleti osztályon is, és elnyerte a világ legjobb üzleti osztálya, a világ legjobb üzleti osztályú ülése, a világ legjobb üzleti osztályú várója (a Hamad nemzetközi repülőtér Al Mourjan várója), a világ legjobb üzleti osztályú étkezési várója és a legjobb közel-keleti légitársaság díját.

A Singapore Airlines uralta az első osztályú utazás díjait, és elnyerte a világ legjobb első osztálya, a világ legjobb első osztályú ülése, a világ legjobb első osztályú kényelmi felszereltsége díjat, valamint Ázsia legjobb légitársasága címet.

Az ANA All Nippon Airways a harmadik helyet szerezte meg a globális rangsorban, és megismételte korábbi sikereit: elnyerte a világ legjobb repülőtéri szolgáltatásaiért és a világ legtisztább légitársaságáért járó díjakat.

A Kuwait Airways 2023-ban a világ legjobban fejlődő légitársasága díjat nyerte el. Ez a díj egy légitársaság minőségjavulását tükrözi a teljes díjprogramban, értékelve a légitársaság globális értékelésben bekövetkezett változását és a különböző díjkategóriákban nyújtott teljesítményét.

Az AirAsia ismételten elnyerte a világ legjobb fapados légitársasága díjat, amelyet 2010 óta minden évben elnyert. A Scoot a világ legjobb hosszú távú fapados légitársasága díjat nyerte el. A Volotea lett Európa legjobb fapados légitársasága.

2023-ban egy új díjat is bevezettek, a világ legcsaládbarátabb légitársaságának járó elismerést, amelyet az Air Canada nyert el. Az odaítéléskor figyelembe vették a családi ülőhelyekre vonatkozó szabályokat, a külön családi check-in lehetőségeket, az elsőbbségi beszállást, a gyermekétkezéseket, a gyermekeknek szánt kényelmi/játék/tevékenységi csomagokat, a gyermekekre szabott fedélzeti szórakoztatást, az ingyenes feladott poggyászokat és a kézipoggyászra/babakocsira vonatkozó szabályokat, valamint a földi személyzet és az utaskísérő személyzet által az utazás során nyújtott szolgáltatási segítségnyújtás színvonalát.

A Skytrax-díjak odaítélését megelőzően több, mint 20 millió, 100 különböző nemzetiségű utazó 325 légitársaságot értékelt 2022 szeptembere és 2023 májusa között. A nyertesek teljes listája ITT érhető el.