Kelet-Európa legjobbja lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 12:43

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere" címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

Április 17-én Frankfurtban, a Passenger Terminal EXPO keretében rendezték a World Airport Awards díjátadót, amelyen idén is a Budapest Airport vehette át a régió legjobb repülőterének járó Skytrax-díjat.

A díj a független kutatási szervezet által készített kérdőív eredményein alapul, amelynek keretében hét hónap alatt több mint 100 különböző nemzetiségű utas értékeli az utazási élményt és a különböző repülőtéri szolgáltatásokat, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át, egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

Az elmúlt négy év kihívásai ellenére 2023 a repülőtér legsikeresebb éve volt. Az utasforgalom év végére meghaladta a 14,7 millió főt, a légiáru mennyisége pedig átlépte a 200 000 tonnás álomhatárt.

A repülőtéri utasok 2023-ban olyan új fejlesztésekkel találkozhattak, mint az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer bővítése, hangszigetelt fülkék kihelyezése a terminálokon és a 2B Terminálon megnyílt új kilátó- és dohányzóterasz. A családbarát szolgáltatások új játszóterekkel egészültek ki, a legújabb gyermekjátszó pedig most épül a B oldali utasmólón. Tavaly óta a biztonsági ellenőrzést a már a számos felületen, köztük a Budapest Airport honlapján is elérhető várakozás-kijelző rendszer teszi még gördülékenyebbé.

Idén is a Budapest Airport vehette át a régió legjobb repülőterének járó Skytrax-díjat

Fotó: Budapest Airport Zrt.

520 négyzetméterrel és két új poggyászszalaggal bővült a T2A poggyászkiadó kapacitása, 16 millió euró értékben újult meg több gurulóút, illetve a forgalmi előtér aszfalt- és betonburkolata, megnyílt az 586 parkolóhelyet és a turistabuszok számára 8 férőhelyet biztosító Terminál Parkoló és megkezdődött a második repülőtéri szálloda építése is.

„A díjban a közösségünk összetartását és kitartását látom, amely évek óta jellemző a mindennapjainkra. Egy csapat vagyunk, egy irányba húzunk. A folyamatos munka minden évben eredményeket hoz, amelyeket az utasok is értékelnek" – mondta az elismerés apropóján Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója.