Skytrax: ezek lettek a világ legjobb légitársaságai idén

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 28. 11:17

Hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax felmérése szerint a Qatar Airways, a Singapore Airlines megtartotta a második helyet, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates.

A Skytrax 2022-es rangsora szerint a világ húsz legjobb légitársasága sorrendben: Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, ANA, Qantas, Japan Airlines, Turkish Airlines, Air France, Korean Air, Swiss, British Airways, Etihad Airways, China Southern, Hainan Airlines, Lufthansa, Cathay Pacific, KLM, EVA Air, Virgin Atlantic, Vistara – ismerteti az Airportal.hu.Az európai légitársaságok közül a Turkish Airlines érte el a legjobb, 7. helyezést tíz helyet javítva a tavalyihoz képest. A nagyobb európaiak közül a Swiss a 10. (tavaly 18.), a British Airways megtartotta 11. helyét, a Lufthansa két helyet rontva a 15. lett, a KLM a 16-ról a 17-re csúszott vissza, míg a LOT a tavalyi 68-ról a 73. helyre szorult vissza.

Hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Qatar Airways

Fotó: worldairlineawards.com

A diszkont-légitársaságok rangsorát az Air Asia vezeti, utána következik (sorrendben) a Scoot, a Southwest, a Ryanair, az Indigo, a Vueling, az Easyjet, a Jet2 és a Jetstar. A Wizz Air nem került be az első 20 diszkont-légitársaság közé. Az összetett top 100-as listában  három helyet javítva a 93. lett a magyar gyökerű fapados, míg a rivális Ryanair a 40., az Easyjet az 55. helyre futott be.

A szabadidős légitársaságok közül a török Sun Express lett az első.

A Skytrax World Airline Awards minősítést az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg, egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben – jegyzi meg a magyar légiközlekedési híroldal. Az összes idei díjazott listája itt tekinthető meg.