Elsőként kapott ötcsillagos Covid-19 biztonsági minősítést az airBaltic

Forrás: turizmus.com

 2021. január 13. 11:11

Az airBaltic az első légitársaság, amely megkapta a Skytrax legmagasabb, ötcsillagos Covid-19 biztonsági besorolását – tájékoztatott a légitársaság magyarországi GSA irodája.

„Utasaink és munkatársaink egészsége és biztonsága mindenek felett áll. Már tavasz óta  számos, új higiéniai és biztonsági eljárást vezettünk be a megbízható és biztonságos szolgáltatás érdekében. Az ellenőrzés azt mutatja, hogy nagyon jól végeztük a munkánkat, melyet folytatunk és ahol szükséges, ott tovább javítjuk, fejlesztjük szolgáltatásainkat" – reagált Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója a Skytrax legmagasabb, ötcsillagos Covid-19 biztonsági besorolásának elnyerésére.

A Skytrax 2020 augusztusában indította el a Covid-19 Airline Safety Ratings programot, mely a világ összes légitársaságára és repülőterére kiterjed, és kizárólag a koronavírussal kapcsolatos tisztasági, higiéniai és biztonsági eljárásokra összpontosít.

Jelenleg 12 légitársaság Covid-19-es minősítése érhető el a Skytrax oldalán, ők vegyesen három-, illetve négycsillagos minősítést kaptak, egyedül az airBaltic ért el eddig ötcsillagos besorolást.

Az airBaltic elsőként kapta meg a Skytrax legmagasabb Covid-19 biztonsági besorolását

Fotó: airBaltic

Az Airlineratings.com korábbi besorolása szerint az airBaltic egyik annak a húsz légitársaságnak, mely leginkább megfelel a biztonsági, termék- és Covid-19 vírussal kapcsolatos előírásoknak. Az airBaltic teljesítette az összes kritériumot, így az Airlinerating.com besorolásában 7 csillagból 7-et kapott – tájékoztatta szerkesztőségünket az airBaltic magyarországi GSA irodája.