Social media és közlekedési előadások az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2018. március 02. 19:03

Social Media szakemberek előadásaival indult az Utazás Fórum második napjának délelőttje a Hungexpón. A második szekció a közlekedéssel foglalkozott.

Klausz Melinda közösségi média szakértő bemutatta a közösségi csatornák kínálta marketingkommunikációs lehetőségeket. Kiemelte, hogy az emberek 76%-a – az Y generáció tagjainak 97%-a – oszt meg tartalmakat üdülései során, s az ebben rejlő ingyenes reklámlehetőséget a turisztikai vállalkozásoknak is érdemes kihasználni. A szakember felhívta a figyelmet a szabályzatok ismeretének fontosságára, a gyakorta változó algoritmusokra és olyan új eszközök használatában rejlő lehetőségekre, mint például a chatbot. Sok érdekesség hangzott el a Facebook-postok tartalmával kapcsolatban, többek között arról, hogy hogyan érhetünk el organikusan több felhasználót, s hogy a hirdetések költségét például váltakozó kreatívokkal, hirdetésmentes időszakokkal, targetálással vagy adatbázis alapú hirdetésekkel is tudjuk minimalizálni.

Kisgyörgy Éva, a Travellina néven ismert és elismert utazó blogger saját példáján keresztül mutatta be a blogger-jelenség kialakulásának történetét. Egy hiteles blogger jól ismeri és mindig hű marad az olvasóközönségéhez és csak olyan fizetett tartalmat oszt meg, amelyek teljes mértékben beleillenek abba az egyéni nézőpontba, stílusba, amelyet képvisel – emelte ki Kisgyörgy Éva. A blogger a vállalkozásoknak is azt javasolja, hogy amennyiben influencereken keresztül szeretnék elérni a potenciális közönségüket, akkor nagyon gondosan válasszák ki a megfelelő bloggert, hiszen a reklámot kerülni igyekeznek az emberek, a hiteles influencerek tartalmait viszont tudatosan követik.

Kisgyörgy Éva (Travellina) előadása

Fotó: turizmus.com

Az Utazás Fórum délelőttjének második, közlekedésről szóló szekciójában elsőként Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelemért, munkabiztonságért és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója számolt be a repülőtér forgalmáról és fejlesztési terveiről. A 2013 óta tartó dinamikus, az átlagos nemzetközi utasforgalom bővülésének volumenét meghaladó növekedés abból a szempontból is kiemelkedő, hogy közben a fel- és leszállások száma még mindig jóval a 2012-es szint alatt marad, tehát a növekedést nagyobb gépekkel és jobb kapacitáskihasználtsággal érték el a légitársaságok – emelte ki a szakember. Idén további járatnyitások és -bővítések történnek, amelyekről korábban is hírt adtunk már. A januári reptéri hotelnyitás után várhatóan augusztusra elkészül az új utasmóló, tovább folyik a parkoló-bővítés és a reptéren belüli közlekedést éppúgy fejlesztik, mint a közúti kapcsolatokat a 2-es terminál előtt és az M4-es csomópontjánál.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a Hévíz Balaton Airport helyzetéről és fejlesztési terveiről számolt be, amelynek üzemeltetését a 100%-ban a város tulajdonában lévő kft. látja el. A szakember kiemelte, hogy 2018-ban elindulhat az a 6,6 milliárdos fejlesztés, amely során meghosszabbítják a kifutópályát és rendbe teszik a reptér körüli 200 hektárnyi területet.

Arany László, a  FlixBus regionális igazgatója bemutatta az innovatív, fiatalos megoldásokat, a környezetvédelmet és a magas szintű felhasználói élményt középpontba állító vállalkozás üzleti modelljét és eredményeit. 2017-ben a cég 40 millió utast szállított több mint 1400 célállomásra, járataik szinte egész Európát behálózzák, s a tengerentúli terjeszkedés is elindult – emelte ki a szakember.