Sokkal több repülőjegyet foglaltak a magyarok az idén, mint 2019-ben

Forrás: turizmus.com

 2022. június 03. 09:54

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – az egyik nemzetközi repjegyfoglalási oldal adatai szerint. A pünkösdi hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar.

A Kiwi.com adatai szerint idén január 1. és május 29. között közel háromszorosára nőtt a Magyarországról leadott repülőjegyfoglalások száma 2019-hez képest. De hazánk is népszerűbb: több, mint kétszer annyian foglaltak ide repülőjegyet a Kiwi.com-on keresztül, mint 2019-ben.

Míg a korábbi években Spanyolország volt az abszolút kedvenc, addig idén Olaszországba repül a legtöbb magyar nyáron a május 29-ig leadott foglalások alapján. A városok között London vezeti az összesített listát. Az erre az időszakra foglalt repülőjegyek átlagára 102 euró volt, 21,5%-kal kevesebb, mint 2019-ben.

Az idén bepótoljuk, amit két évig kihagytunk?

Fotó: 123rf.com

TOP 5 legtöbbet foglalt ország a nyári időszakra

1. Olaszország,

2. Spanyolország,

3. Görögország,

4. Egyesült Királyság,

5. Franciaország

TOP 5 legtöbbet foglalt város a nyári időszakra:

1. London,

2. Párizs,

3. Barcelona,

4. Milánó,

5. Róma

TOP 5 legtöbbet keresett város a nyári időszakra:

1. Barcelona,

2. Párizs.,

3. London,

4. Milánó,

5. Palma de Mallorca

A valós foglalások és keresések, azaz a vágyak eltérnek egymástól. Míg a foglalási listát London vezeti, addig a keresési listában a 3. helyet foglalja el. Ha a vágyakat nézzük, akkor Barcelona volt az első helyezett a május 29-ig terjedő időszakot tekintve a nyarat illetően, a spanyol város a foglalási listában a 3. helyet foglalja el. És ha már vágyak, a top20-as keresési listán szereplő, de a top20-as foglalási listán nem szereplő városok a következők: New York, Korfu, Isztambul, Amszterdam, Malaga, Baku.

 

Kétszer annyian repülnek hazánkba idén nyáron, mint a koronavírusjárvány előtt

A Kiwi.com-on keresztül leadott repülőjegyfoglalások szerint május 29-ig több, mint kétszer annyian érkeznek hazánkba repülővel a nyári hónapokban, mint 2019-ben. Az érkező utasok átlagosan 120 euróért vettek repülőjegyet hozzánk. A legtöbb turista idén az Egyesült-Királyságból, Izraelből és Franciaországból érkezhet hozzánk, de a top20-as listán szerepelnek koreaiak, portugálok és amerikaiak is.

 

A pünkösdi hosszú hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar

A pünkösdi hosszú hétvégén a május 29-ig leadott foglalások alapján Barcelonába, Párizsba és Palma de Mallorcára repül a legtöbb honfitársunk. A Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek átlagára 97 euró volt. A legtöbben ilyenkor a miniszabi mellett teszik le a voksukat: az utazók közel háromnegyede (73%) 1-3 napot tölt a választott desztinációján, 14%-uk 4-6 napot, 12%-uk pedig 1-2 hetet, az ennél többet időre utazók száma elenyésző.