Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

Forrás: MTI

 2015. június 11. 12:21

Balatonvilágost kis kitérővel, az autópályán Budapest felől érkező, Veszprém vagy Fejér megyei matricával rendelkező autósok is megközelíthetik a kijelölt terelőúton úgy, hogy nem kell Somogy megyei autópálya-matricát venniük - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kitérőre azért van szükség, mert felújítanak egy vasúti átjárót. A vasúti átjáró halaszthatatlan felújítása a dél-balatoni vasútvonalon folyamatban lévő teljes rekonstrukció egyik eleme.

A tárca közleménye szerint aki a következő lehajtóig a sztrádán – ahol már szükséges a Somogy megyei matrica – haladna tovább, legfeljebb 4-5 perccel érne hamarabb a községbe, mint a kijelölt terelőútra letérők.

A tájékoztatásban kitértek arra is: Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár helyi országgyűlési képviselői jelzésre a múlt héten tájékoztatást kért az érintett közlekedési társaságoktól az autósok kényelmesebb célba érését szolgáló lehetséges intézkedésekről. A minisztérium megvizsgálja a felmerült javaslatokat, és ha szükséges, körültekintő döntést hoz a helyi lakosok, vállalkozók és a turisták eljutási lehetőségeinek javítása érdekében.

A tárca emlékeztetett arra, hogy a Lepsény és Szántód-Kőröshegy szakaszon lévő vasúti átjáró felújítása a dél-balatoni vasútvonal teljes rekonstrukciójának egyik eleme, a vonal a következő években egészen Balatonszentgyörgyig megújul. A beruházások után a teljes Balaton-parti szakasz korszerű, utasbarát vasúti vonallá válik – írták.