Reptéri gyorsítósáv gombnyomásra

 2014. július 25. 15:03

Mostantól még egyszerűen elkerülhető a sorban állás a budapesti repülőtéren. Közvetlenül a biztonsági ellenőrzés bejárata előtt a napokban helyezték üzembe azokat a jegykiadó automatákat, amelyek segítségével gyakorlatilag másodpercek alatt hozzáférhető a gyorsítósáv.

A korábban csak business- vagy első osztályon utazóknak kijáró kényelmi szolgáltatást, a gyorsítósávot a Budapest Airport két évvel ezelőtt valamennyi utas számára elérhetővé tette (jelenleg 1500 forintos, vagyis mintegy 5 eurós áron). A fast track így elérhetővé vált a turista osztályú jeggyel, vagy a diszkont-légitársaságoknál vásárolt jeggyel utazók számára is, amennyiben külön megvásárolják ezt a szolgáltatást.

A Budapest Airport a napokban két automata jegyeladási ponttal bővítette a fast track szolgáltatásra jogosító voucher-eladóhelyeket, amelyek így közvetlenül az utasbiztonsági ellenőrzés bejáratánál is megvásárolhatók. Az automatáknál készpénzzel vagy bankkártyával is lehet fizetni, akár érintés nélküli kártyás (paypass) fizetéssel is. Az új eladási pontot a 2A és a 2B terminálra is telepítették.