Spanyol golfkóstolóra hívta partnereit a Neckermann

Forrás: turizmus.com

 2017. május 28. 10:30

Egyik kiemelt nyári úti céljára, Spanyolországra és a golfra hangolta hagyományos partnerpartiját a Neckermann utazási iroda, amely az előfoglalások alapján jó szezonra számít.

A Budapest Highland Golf Club & Academy volt a helyszíne a Neckermann május 25-i golfkóstoló rendezvényének – mint a meghívóban állt – nem csak golfozóknak. A kezdők golfoktatáson vehettek részt, majd rögvest versenyre is kelhettek a pályán, megméretve a frissen megszerzett tudást.

Békefi Veronikától, a Neckermann Magyarország ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a golfkóstolót a Budapest Highland társasági versenysorozatának részeként rendezték meg, és nagyon büszkék arra, hogy 93 résztvevőt tudtak mozgósítani a versenyre, ami kiemelkedően magasnak számít.

A szezon előtti várakozásaikról elmondta, előfoglalási adataik szerint idén nyáron dübörögni fog Bulgária és Görögország, a szintén kiemelt úti céljuknak számító Spanyolországban viszont fel kell készülni a szálláskapacitás szűkösségére, ezért érdemes mielőbb foglalni. A Neckermann saját márkás termékei megközelítik a háromezret, emellett több tízezres a kínálatuk kiegészítő termékekből. Az ügyvezető a hazai kiutazási piacot általánosan érintő tavalyi visszaesés után idén újra növekedésre számít – ő éppen ezért nem a 2016-os, hanem a jól sikerült 2015-ös év eredményéhez képest szeretne 3-4 százalékost forgalombővülést elérni.

A spanyol nagykövet is köszöntötte a Neckermann partnereit, jobbján Békefi Veronika áll

Fotó: turizmus.com

A rendezvény díszvendégeként Spanyolország magyarországi nagykövete is köszöntette a vendégeket. José Ángel López Jorrín országa turisztikai kínálatáról szólva elmondta, nemcsak a szigetek és a tengerparti üdülőhelyek miatt érdemes odautazni, hanem a történelmi városokért, a művészetekért és a teljes kikapcsolódást nyújtó golfpályákért is, amelyek egész évben használhatóak. 2016 kiemelkedően jó év volt a spanyol turizmus számára, 75 millió turistaérkezést regisztráltak, ezzel a második helyen állnak az USA mögött. Felméréseik szerint 15 millió látogatót kifejezetten a sokszínű spanyol gasztronómia inspirált az utazásra, de nagyon sokan érkeztek golfozni is. A nagykövet kitért arra is, hogy diplomáciai karrierjét Budapesten fejezi be jövőre, amikor nyugdíjba vonul, s a várost különösen kedves állomáshelyként fogja megőrizni emlékezetében.

A golf mellett a spanyol konyha ízeit is megkóstolhatták a vendégek

Fotó: Sárosi Brigitta

A spanyol konyha némely fogását – köztük a híres sonkákat, a gazpaccót és a paellát – a rendezvény meghívott vendégei a büféasztalon is megtalálhatták, és a tombolán kisorsolt nyeremények között a fődíj is egy spanyolországi nyaralásra szólt Tenerife szigetén. A kötetlen este programját étel- és italkóstolók, tesztvezetés és egészségügyi szűrővizsgálatok színesítették.