Spanyolországban vesznek nyaralót a svéd fiatalok

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 19. 10:27

Egyre több svéd fiatal vásárol magának Spanyolországban nyaralót, mivel drágállják a szállodai árakat.

Míg sokáig csak a skandináv nyugdíjasok vásároltak ingatlant Spanyolországban, újabban már a fiatalok és a középkorúak is érdeklődnek az eladó nyaralók iránt. Nem elsősorban azért hogy kiadják, hanem hogy barátaikkal együtt nyaraljanak, hiszen a szállodák szoba árai egyre csak növekednek. Főleg szeptemberben és októberben nő meg a nyaralók iránti kereslet. Bár a nyarak egyre melegebbek errefelé, a spanyol tengerpart vonzereje töretlen – olvasható az alltomresor.se online turisztikai magazinban.

A cikk szerzője arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes szakértővel megnézetni a ház állapotát, mert később jócskán érhetik meglepetések a vevőt, sokszor a használat során bukkanhatnak elő hibák. Mivel Spanyolországban alacsonyabb a közös költség összege, a javítási alapok szerények, és nagyobb karbantartást ritkán fedeznek.

A svédek ritkán adják ki airbnb-s értékesítésre nyaralóikat, inkább maguk, családjuk illetve a barátaik részére tartják fenn azokat. A szigorú adószabályok szinte kizárják a fekete értékesítést.

Imádják a svédek a spanyol tengerpartot

Fotó: pixabay

Az idén rekordszámú lakást vásároltak e klasszikus mediterrán célországban, az idén eddig négyezret adtak el svéd érdeklődőknek a regisztrált ingatlanügynökök. Az élénk kereslet következményeként az árak egyre növekednek. Az érdeklődés is nő ugyanakkor – a skandinávok ősszel és tavasszal is szeretnek a tengerben fürdeni, és sokan ma már innen végzik a munkájukat is. A 45 - 50 év feletti korosztály tagjai pedig az iskolai szünetekben az unokákkal töltik itt az időt.

Kapcsolódó cikkek