Srí Lanka díjcsökkentéssel csalogatná vissza a légitársaságokat

Forrás: tttgmedia.com

 2019. július 10. 15:25

A Srí Lanka-i kormány ígéretet tett arra, hogy csökkenti a légitársaságok díjait, ezzel ösztönözné a légitársaságokat, hogy visszatérjenek az országba a húsvét vasárnapi bombázások után.

Mint emlékezetes,  Srí Lanka turizmusát megtépázták a merényletek és a zavargások. A szállodák hatalmas akciókkal próbálják visszacsalogatni a turistákat.

A húsvéti merényletek amúgy is megingatták a turizmust Srí Lankán, az észak-nyugati országrészben és Gampaha egyes részein bekövetkezett május végi incidensek pedig tovább súlyosbították a helyzetet. „A zavargások hatása ugyanaz volt, mint a merényleteké” – mondta Saliya Dayananda helyi turisztikai szakember az e-turbonews cikke szerint.

 

Ösztönzők a légitársaságoknak

A TTG cikke szerint a miniszterek megállapodtak abban, hogy hat hónapig csökkentik a repülési üzemanyagárakat, és csökkentik a repülőtéren a földi kiszolgálási és belépési díjakat.

A kormány reméli, hogy a lépés a menetrendek újratervezésére, a rendelkezésre álló járatok számának növelésére és a jegyárak csökkentésére ösztönzi a légitársaságokat.

Johannes Jayaratne, a Srí Lanka-i Turisztikai Fejlesztési Hivatal (SLTDA) elnöke elmondta, hogy az intézkedések 20-25% között csökkenthetik a légitársaságok üzemeltetési költségeit.

Az SLTDA szerint az érkezések júniusban 57%-kal, májusban 71%-kal estek vissza a robbantások következményeként.

Az intézkedésektől a turizmus helyreállását várják

Ugyanakkor azt is látni, hogy a turisták száma el kezdett emelkedni, miután több országgal szemben megszüntették a szigetországra vonatkozó utazási korlátozásokat.

A látogatók száma az év első hat hónapjában 13,5% -kal, alig több mint 1 millióra csökkent 2018 hasonló időszakhoz képest. A kormány a látogatók számának 30%-os csökkenését valószínűsíti 2019 egészére.

 

Ingyenes vízum 39 országnak

Dimithu Tennakoon, a Srí Lanka-i Légitársaságok Igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a visszavont frekvenciákat vissza kívánják állítani, és sürgette a légitársaságokat, hogy szorosan működjenek együtt az utazásszervezőkkel az egyes küldőpiacokon a forgalom növelése érdekében.

Eközben a Srí Lanka Daily Mirror cikke szerint a kormány fontolóra veszi 39 ország állampolgárai számára az ingyenes vízum bevezetését. John Amaratunga turisztikai miniszter szerint a hat hónapos vízummentességre vonatkozó kezdeményezés augusztus 1-jén indítható, a kabinet jóváhagyásával.