Sri Lankára indít járatot a Wizz Air Abu Dhabiból

Forrás: turizmus.com

 2022. március 09. 11:44

A Wizz Air Abu Dhabiban bejegyzett leányvállalata új járatot indít Sri Lankára. Ez lesz az ultra low cost légitársaság első dél-ázsiai járata, ahová hetente háromszor közlekednek majd június elsejétől. Magyarországi utasok átszállással vehetik igénybe a járatot.

A légitársaság Airbus A321neo típusú 239 férőhelyes repülőgépei nem a fővárosba, Colombóba repülnek, hanem a sziget déli részén található Mattalába.

A járatindítás kapcsán a Sri Lanka-i légügyi miniszter, D V Chanaka a travelweekly.co.uk című lapnak elmondta: "A mattalai repülőtér közelében találhatók a sziget legnépszerűbb turisztikai attrakciói, így onnan könnyen meg tudják közelíteni a turisták mind a homokos tengerpartokat, mind a hegyvidéket és a nemzeti parkokat."

Hozzátette: „A Wizz Air alacsony jegyárai megkönnyítik az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozó Sri Lanka-i vendégmunkások két ország közötti közlekedésé is. Ezen felül Sri Lanka turizmusa is jelentősen nőhet azáltal, hogy a Wizz Air járathálózatán keresztül további városokból is érkezhetnek hozzánk vendégek.

A légitársaság Abu Dhabiban bejegyzett leányvállalatának az első járata 2021 januárjában indult el

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air Abu Dhabiból számos országba közlekedik, például Egyiptomba, Jordániába, Görögországba, Szerbiába, Grúziába és Izraelbe.

Az Airportal.hu a hírrel kapcsolatban megjegyzi: Budapestről június 1-től hetente két alkalommal, szerdánként és vasárnaponként lehet repülni Abu-Dzabiba a Wizz Air (Hungary) járataival a foglalási rendszerekben jelenleg elérhető menetrend szerint.